Annica – Badly dreaming

annicaJotkut kerettiläiset työpaikalla olivat sitä mieltä, että ostin Annican Badly dreaming -lp:n pelkästään kansikuvan perusteella. Hah. Mitä sitten, että siinä on nuori ja nätti mustahiuksinen nainen saappaissaan jalat harallaan istumassa, huulet töröllään. Pitäähän levyssä kansikuva olla. Se on tietysti plussaa, jos sitä on kiva katsoa. Tätä on.

Moni lienee ihmeissään, että mikä helevetin Annica. Annica Wiklund, suomalainen raskasta rokkia laulava nainen, jolla on kansainvälisen tason ääni. Annica pesee hiukka bonnietylermaisella kähinällään Litan, Leen ja Doron mennen tullen. Tai no, ainakin melkein. Joissain paikoin jopa kaltaiseni keskivertokuulija huomaa, että ihan ei ääni hurjimpiin revittelyihin riitä. Silti Annica on genressään todella upea laulaja. Nykyisellä vientiosaamisella hänestä olisi voinut tulla isokin tähti, tokko häntä 80-luvulla ulkomaille edes yritettiin? Mutta tuo ääni yhdistettynä tuohon kansikuvaan. Keski-ikäinen setä saa outoja, kivoja tuntemuksia. Annica lienee nykyisin semmoinen 40+ -rouva. Löytyisiköhän netistä kuvaa…

Badly dreaming on Annican ansiosta oikein mainio levy. Harmi tietysti, että kyse on jonkinlaisesta amerikanhevistä, meikä kun on enemmän brittijytään kallellaan. Musa ei kuitenkaan ole siloiteltua radiopoppia, vaan ihan tehokasta heavya. Tehokasta, mutta persoonatonta. Ilman Annican poikkeuksellista ääntä tästä ei paljon käteen jäisi. Badly dreaming on ilmestynyt -88, tuottajan pallilla on istunut T.T. Oksala. Tarkoittaa isoa ja kauhiaa rumpusoundia. Se on vain hyväksyttävä, jos aikoo kasarilevyjä kuunnella. Amerikanmeininkiä, sitä samaa mitä musa. Twist-Twist Erkinharju muuten rumpaloi levyllä.

Marinastani huolimatta Badly dreamingia on kiva kuunnella. On hyvin harvinaista, että maltan paikallani pysyen kuunnella jonkun levyn kahteen kertaan liki peräkkäin. Tämän maltoin, helposti. Olkoon musa vaikka miten mainstreamia ja persoonatonta, Annican kaltainen laulaja pelastaa paljon.

Badly dreaming lienee jonkinlaisen keräilyharvinaisuuden maineessa. Cd-versiosta huhutaan pyydetyn suunnattomia summia ja vinyylistäkin pyydetään riittävästi. Löysin lp:n männäviikolla divarista neljällä eurolla. Taatusti hintansa väärti ostos.

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Annica – Badly dreaming

  1. Kari Saukko sanoo:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s