Fernet Underground – Esimerkkejä yksinäisyydestä

Harvalla bändillä on niin onnistunut kuvaus omasta musiikistaan kuin Fernet Undergroundilla: ”Jotakin power pöperöä, täysillä & sinnepäin.” Fernet Undergroundissa on siitä kuuluisaa vaaran tunnetta, joka ei enää ole itsestäänselvyys rokiksi kutsutussa musiikissa. Bändin uusin levy Esimerkkejä yksinäisyydestä painaa eteenpäin räyhäkkäästi ja vapaasti kuin innostunut sonni, onnistuen samalla olemaan rujolla tavalla melodista ja kaunista poppia.

Komeasti pakattu Esimerkkejä yksinäisyydestä -cd ei paljon infoa bändistä anna, mutta se on Mikko Heikkisen, Roku Rousun ja Masa Yardsen miehittämä trio. Roku Rousu on tuttu Moses Hazysta ja The I.O.N.S. -yhtyeensä erinomaiselta The imaginary one-night stands -levyltä. Tiedotteessaan bändi mainitsee Pixiesin, Weezerin ja Apulannan. Kahta ensin mainittua en juurikaan tunne, joten ajatukseni kulkevat kauemmas historiaan. Fernet Underground on vähintään imaginäärisesti ja henkisesti jossain Stoogesin ja jyräävimmän Hawkwindin välimaastossa, täysillä & sinnepäin -ideologian mukaisesti. Ehkä orkesterin nimen takia olen kuulevinani myös jonkinlaisia VU-kaikuja. Fernet Undergroundissa yhdistyy nykyajan teinipunk vanhojen rokujen tehosekoitinmaiseen perinnerokkiin. Olen jo pitkään toivonut, että joku niin sanottujen aikuisten bändi tekisi samaa musaa samalla energialla kuin Puhelinseksi ja Teini-Pää, Fernet Underground on juuri sitä. Bändissä on sekä kokemusta, että nuoruuden intoa.

Esimerkkejä yksinäisyydestä on tiivis ja tehokas paketti. Reilun puolen tunnin pituudessaan se jaksaa säilyttää kuulijan innostuksen ja kiinnostuksen. Pitempi paketti olisi jo saattanut hieman puuduttaa, sillä levyllä ei juuri suvantokohtia ole. Puoli tuntia on ideaali määrä räyhärokkia. Biisit ovat kauttaaltaan erinomaisia, esimerkkeinä orkesterin idean täydellisesti tiivistävä nimibiisi, hämyilevä Parempi näin ja niin 1970-, 1990- kuin 2020-luvun punkliikkeen yhdistävä Kevät surraa.

Esimerkkejä yksinäisyydestä on lämmin, innostunut ja silti sopivan uhkaava rocklevy. Jätkät heiluu, palmut heiluu, tukka heiluu. Leveälahkeisuus ja suitsukkeen tuoksuinen pitkätukkaisuus yhdistyvät tervehenkiseen nuorisopunkkiin. Fernet Underground on persoonallisuuden ja perinteisyyden täydellinen kombinaatio.

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s