Honey B & T-Bones – Buzzing! Vol. 2

Neljäkymmentävuotisjuhliensa kunniaksi Honey B & T-Bones julkaisi kaksi albumia, Buzzing! Vol. 1 ja Vol. 2. Vol. 1 sisälsi uusioversioita bändin vanhoista biiseistä. Vanhojen biisien uudelleenlevytystä voi yleensä käyttää sanakirjaesimerkkinä termistä huono idea, mutta Honey B & T-Bones todistaa uskomukseni vääräksi. Buzzing! Vol. 2 sen sijaan sisältää pelkästään uusia biisejä.

Honey B & T-Bones on neljässäkymmenessä vuodessa tehnyt huikaisevan musiikillisen matkan perheyhtyeestä takaisin perheyhtyeeksi. Sisko ja sen veli sekä poikaystävä on nykyisin äiti, isä ja poika. Aija Puurtinen, Esa Kuloniemi, Moses Kuloniemi. Perhettä vahvistaa basisti Pekka Rajamäki. Honey B & T-Bones on jo vuosia sitten löytänyt tasapainonsa modernin ja perinnemusiikin välimaastossa. Se on kehittänyt niin perinne- ja populaarimusiikin historiasta kuin akateemisesta ja käytännön osaamisesta aivan omanlaisensa omaperäisen sopan.

Jos minun pitäisi valita Honey B & T-Bonesin laajasta tuotannosta kolme levyä, jotka ummikolle soittaisin, olisivat ne Terrifying stories from T-Bone Town, Time was ja nyt tämä uusin, Buzzing! Vol. 2. Nuo levyt kuvastavat bändiä, sen aikuistumista, vanhenemista ja historiaa parhaiten. Nuoruus, kasvukivut ja liiat kokeilut ovat jääneet taa, tasapaino on saavutettu, mutta henkinen ja musiikillinen kasvu jatkuvat hamaan loppuun asti.

Buzzing! Vol. 2 ei ole jatkoa Terrifying stories from T-Bone Townin kaltaiselle perusasioihin paluulle, vaan enemmänkin jatkumoa Alien bluesin äänimaailmalle, mutta vielä paremmin onnistuen, Time wasin parhaita puolia hyödyntäen.

Buzzing! Vol. 2 on tunnistettavaa Honey B. & T-Bonesia heti alkutahdeista lähtien. Tietenkin viimeistään Aija Puurtisen ääni kertoo mistä orkesterista on kyse. Ei liene sattumaa, että avausbiisiksi valittu Full bottle on leimallisesti nimenomaan Puurtista: kaikki levyn biisit ovat hänen käsialaansa, vain kahdessa niistä on mukana toinenkin tekijä. Honey Bn ääni on syvä, jopa hieman pelottava. 80-luvulla Honey B näytti ja kuulosti teinipojan mielessä hyvinkin julmalta, edelleen hänen äänensä herättää pieniä pelon tai vähintään jännityksen tunteita.

Koko bändi pääsee loistamaan heti seuraavalla biisillä Shake the dust from your feet. Moses osoittaa rumpalinkykynsä siten, että kaltaiseni maallikkokin huomaa millainen huippumuusikko hän on, Esa Kuloniemi pääse slideineen framille ja Rajamäen basso pitää homman kasassa välillä suorastaan dominoiden. Biisi on levyn rokeinta materiaalia. Freaking out chillailee ja leijuu avaruusmaisesti Rajamäen basson kuljettamana. Biisissä kuuluu monen eri vuosikymmenen ”pilvijuhlamusa”. Freaking out jatkuu saumattomasti Sunriseen, joka on kuin niiden juhlien jälkeinen aamu, laiska mutta krapulaton.

Kuloniemen kitarointi hivelee korvia kautta koko levyn, kaikkein kauniimmin ja sydämeen käyvimmin Missingillä ja Colorsilla. Colors on kaikessa popmaisuudessaan levyn parhaimmistoa. Lähimpänä perusbluesia tai bluespohjaista jytää on Bee bee pollinator. Levyn päättävä raju Soul button on psykedeelisiä sävyjä saavaa häröilyä, usvaista riffittelyä ja rytmittelyä. Honey B & T-Bonesista on ilmeisesti tulossa hippibändi, minulle se kyllä sopii. Moses pääsee jälleen loistamaan ja biisi kasvaa loppuaan kohti sooloineen kuin bändin esittelyksi.

Buzzing! Vol. 2 on silkkaa rytmin ja melodian juhlaa. Levyä ei voi kuvailla yhdellä sanalla, mutta jos voisi, olisi se sana levollinen. Ikä ja kokemus kohtaavat nuoruuden innon, toisiaan tukien ja innostaen. Honey B & T-Bones on neljäkymppisenä edelleen elämänsä kunnossa.

Advertisement

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s