Litku Klemetti – Asiatonta oleskelua

Litku Klemetti on hetkellisen discosekoilunsa jälkeen löytänyt itsensä. Asiatonta oleskelua on aikuisen naisen musiikkia, se voisi hyvin olla Journeyn tai Bostonin levy. Tosin sillä erotuksella, että sitä pystyy nolostelematta kuuntelemaan. Ei tarvitse selitellä, että ”ohan tää ihan hyvä, vaikka tää on aaooäärrää”. Entinen rock-, iskelmä- ja discokuningatar on aikuistunut menettämättä tippaakaan omasta itsestään. Hänen musiikissaan on voimaa, aikuisen naisen voimaa.

Olen niin setä, että Litku Klemetin edellinen levy otti päähän. Otti, vaikka sen biisit olivat hyviä. Disco on ikäiselleni kuitenkin sellainen kirosana, että hyvät biisit jäivät toteutuksen varjoon. Litkun neljän tai viiden ensimmäisen levyn innottamana olin valmis muuttamaan Kainuuseen, Kukkia muovipussissa -levyn takia unohdin haaveeni. Nyt Asiatonta oleskelua -levyn ansiosta voisin taas harkita muuttoa Sotkamoon tai Kuhmoon.

Litku Klemetti on muuttunut. Kasvanut. Nykyisellään hän voisi osallistua Vain elämää– tai Elämäni biisi -ohjelmiin menettämättä mitään itsestään. Hän vain toisi ohjelmaformaatteihin lisää syvyyttä. Klemetin musiikki on nyt valtavirtaa, mutta todennäköisesti valtavirta ei sitä tajua. Asiatonta oleskelua on toisenlainen kuin ne aiemmat hyvät levyt, mutta se on täyttä ja aitoa klemettiä. Biisit ovat juhlallisia, suuria teoksia. Pianoballadeja, voimakkaita lauluja rehellisen henkilökohtaisella otteella. Kylmää ja kuumaa, rikkinäistä sydäntä eheyttävää musiikkia. ”Hei soita mulle, jos oot yksinäinen.”

Olen varma, että Litku Klemetti on parin vuoden päästä yhtä suosittu ja tunnettu kuin Paula Koivuniemi ja Lea Laven. Litku Klemetti tekee aikuisten musiikkia. Hän on se linkki, joka yhdistää 70-lukulaisen kotimaisen iskelmän ja suomirockin parissa kasvaneen sukupolven. Litku Klemetti on sukupolvia yhdistävä voima.

Advertisement

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s