Elina Sarvi – Jäähyväiset meille

Elina Sarvi oli viisi vuotta sitten Aurinkokettu-nimisen yhtyeen laulaja. Bändin debyyttilevy jäi ilmeisesti sen viimeiseksi, kuten arvelinkin: Maisema oli niin valmis ja ammattimainen teos, että homma oli sillä selvä. Se on harmi, mutta valitettavan yleistä nykyisin: bändit ovat jo debyyttialbumeillaan niin valmiita, että tarina tulee kerrotuksi. Tarvetta kasvamiseen ja kehittymiseen ei ole.

Onneksi Aurinkoketun laulaja-lauluntekijä Elina Sarvi jatkaa muusikonuraansa soolomateriaalilla. Puolisen vuotta sitten hän julkaisi mainion soolosinglen Nauretaan pojille. Se on herkkä ja seksikäs kesäbiisi, täynnä nostalgiaa. Siitä tuli jossain määrin Merituuli-duo mieleen, villimpi sellainen. Vaikka 50+ -setämiehen on vaikea enää muistaa millaista nuoruusaikojen viriili kesäelämä oli – oli kellä oli – on laulun tekstissä sellainen elämän maku, että jossain määrin pystyn samaistumaan.

Hyvä biisi joka tapauksessa. Minun makuuni Sarvi ja Nauretaan pojille toimii paremmin kuin monet suursuosiossa olevat kotimaiset vahvat ja vihaiset naislaulajat. Siinä kun on jotenkin kotoinen fiilis. On lämpöä ja itseironiaa, hyvää mieltä ja auringonpaistetta.

Tänään – tai oikeastaan jo eilen – julkaistiin Sarven uusi digisingle ja video Jäähyväiset meille. Kuten nimi kertoo, se ei ole auringonpaisteinen rallattelu, vaan syksyinen erobiisi. Näin niissä kesäisissä pojille naureskeluissa ja niihin ihastumisissa liian usein käy. Sarven eteerinen ääni taipuu onnistuneesti myös surulliseen musiikkiin, mutta aiheesta huolimatta tunnelma ei käy liian synkäksi. Biisi on hyvä, herkkä ja kaunis. Sovituksessa ja äänimaailmassa on kevyen moderni ote, mutta ei liikaa. Tarkalla se on, mutta nykyaikaisuus ei puske liikaa päälle. Kiitos etenkin Matias Kiiverin maukkaan kitaroinnin.

Pidän kovasti molemmista kappaleista, mutta jälkimmäisen fiilikset ovat tietenkin läheisemmät. ”Miten kaksi ihmistä voi muuttua näin paljon, ettei hyvästien jälkeen ole mitään hyvää.” Jos et ole eron tuskaa kokenut, kuuntele tämä biisi. Jos olet, kuuntele silti. Biisi on surullinen, mutta parantava ja kohottava. Erosta tai menetyksestä toipuminen alkaa tuskasta, tämä biisi vähentää sitä.

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s