Deep Purple – Turning to crime

Coveralbumin teko harvoin on kuningasidea. Ei se välttämättä ole sitä Deep Purplellekaan, mutta fanipoikana olen tyytyväinen semmoiseenkin ja kuuntelen Turning to crimea oikein mielelläni. Ilman pakonomaista pinnistelyä.

Turning to crime on täyttä Deep Purplea, vaikka se on hauskanpitolevy. Covervalinnat eivät White roomia ja Shapes of thingsiä lukuunottamatta ole niitä kaikkein ilmiselvimpiä vaihtoehtoja. Mukana on biisejä, jotka ovat olleet soittajilleen nuoruudessaan ja viriileimmässä miehuudessaan mieleisiä. Yllättävin veto on Little Featin Dixie chicken, olisikohan Morsen valinta. The battle of New Orleans lienee otettu mukaan Lonnie Doneganin ansiosta, koska hänet on merkitty esittäjäksi Johnny Hortonin ohella, vaikka biisi alunperin on vielä vanhempaa perua. Kun Caught in the actissa on vielä pätkä Hot ’Lantaa, on etelävaltioiden osuus levystä melkoinen.

Dazed and confused lämmittää erityisesti mieltäni. Levyn aloittava Loven 7 and 7 is miellyttää minua jopa alkuperäistä enemmän, koska Love on jostain syystä aina jättänyt minut hieman kylmäksi. Hyvä ja hieno bändi, en minä sillä. Eniten arvelutti Oh wellin mukanaolo, mutta hyvin sekin Purple-jytäksi kääntyy.

Turning to crime on tasapainoinen ja monipuolinen levy. Gillan on selkeästi mukavuusalueellaan, Morse soittaa tyylikkäästi, kuten on soittanut jo kauan, Airey saa runsaasti palstatilaa, mikä oikein onkin. Glover on se haalea vesi siinä välissä, vaikka bändi ei mitään tasapainottavaa tekijää ole tarvinnut enää kolmeenkymmeneen vuoteen. Levylle on fanien mieliksi ripoteltu musiikillisia vitsejä, kuten Smoke on the waterin riffiä ja ikuisen suosikkibiisini Del Shannonin Runawayn sooloa.

Vaikea sanoa mihin kohtaan janaa Deep Purplen tuotannossa Turning to crime asettuu. Ehkä sitä ei kannata hirveästi miettiä, koska kyse on faneille suunnatusta pandemia-ajanvietteestä. Purplet ovat hautaan saakka muusikkoja ja musiikin rakastajia, he haluavat tehdä musiikkia. Koska keikalle ei pääse ja uutta musiikkia vanhukset eivät vuodessa kerkiä synnyttää – hieno Whoosh! Ilmestyi tosiaan vasta vuosi sitten – ovat he halunneet tehdä tällaisen levyn.

Turning to crime on onnellisen, mutta tilanteeseen turhautuneen bändin välityön, josta välittyy soittamisen riemu ja suunnaton osaaminen, hyvä mieli. Meiksi diggaa. Levy-yhtiölle sen verran noottia, että jos lp pyörii 45 rpm, niin kirjoittakaa se – saatana – suurilla numeroilla etikettiin.

Advertisement

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s