Andy Hilland – Places I & II

Ostin sokkona Andy Hillandin soololevyn Places I & II. Artistin nimen perusteella oletin hänen olevan kantrimies, levyn nimestä päätellen jatsiukkeli. Molemmat arvioni osuivat oikeaan, Places I & II on sekä jatsia että kantria. Ja paljon muuta.

Andy Hilland, eli Antti Vuorenmaa, on minulle ihan tuntematon artisti. Tosin googlettelemalla huomasin hänen olleen mukana esimerkiksi Mr. Breathlessin ja Esa Pulliaisen C-Combo -levyllä, ja ko. levy löytyy tietenkin hyllystäni. Kaukana ovat ajat, jolloin tutkin kansitekstit niin tarkasti, että muistan edelleen, kuka soitti patarumpuja Sgt. Pepperillä ja kuka oli assistant engineer Perfect strangersilla.

Mietin Places I & II -levyä kuunnellessani pitkään, että miten sen genrettäisin. En keksinyt. Ehkä Andy Hilland esittää uusrahvaanomaista jatsia, sen termin sisään mahtuu mielikuvituksessani vaikka mitä. Hillandin musiikki ei ole vaikeaa, se uppoaa mainiosti kaltaiselleni yksinkertaisen musiikin ystävälle. Siinä on samanlaista coolia, tyylikästä tunnelmaa kuin esimerkiksi Miles Davisissa 50-60 -lukujen vaihteessa. Siinä on myös 60-70 -lukujen hippijatsia. Silti se on yksinkertaista kuin kantri. Siinä soi myös kehittyvä rock, ainakin biisissä Salla. Vaikka Places I & II on soitannollisesti upeaa suorittamista, on se biisikeskeistä musiikkia. Hilland hallitsee kielisoittimet suvereenisti, Jasse Merivirta pianossa ja Janne Mathlin rummuissa ovat mestareita hekin. Soittotaidolla ei kuitenkaan diivailla, sillä tehdään biisejä.

Places I & II on mahtavaa musiikkia. Tykkään levystä hirmuisesti, mutta en osaa sanoa siitä mitään. Sitä voi kuunnella missä ja milloin vaan. Siitä tulee hyvä fiilis. Silti se jättää olon hämmentyneeksi.

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Huuhaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s