Long John McDonald feat. Dr. Helander

Jopa lämmitti mieltäni, kun sain käteeni Long John McDonaldin uuden cd-singlen. On niin eri asia kuunnella musiikki äänilevyltä kuin suoratoistopalvelusta.

Long John McDonald on John & Jason -duosta tuttu Juha Ahvenainen. Vanhan liiton juurimusamies. John & Jasonilta on ilmestynyt kaksi kerrassaan mainiota rauhallista, tasapainoista ja elämänkokemusta huokuvaa folk-, country- ja bluesmusiikkia sisältävää cd:tä. Duon musiikista huokuu sellainen zeniläinen tyyneys, jota levoton mieleni halajaa.

Nyt Ahvenainen on julkaissut singlen omalla taiteilijanimellään. Mukaan hän on saanut aina loistavan entisen bändikaverinsa Ilkka Helanderin kitaraan, rumpuihin kaikkien tunteman Leevi Leppäsen ja urkuihin Woudesta ja The Potatoesista tutun pikkuveljensä Antti Ahvenaisen. Juha-John McDonald soittaa bassoa ja akustista kitaraa, sekä laulaa.

Ahvenaisen soolosingle kuulostaa hengeltään John & Jasonilta, mutta on silti toisenlainen. Hienosti uruilla käynnistyvässä Eagle’s eyesissa on selkeitä Dire Straits -kaikuja, Helander soittaa kuin Mark Knopfler, mutta bluesimmin. Dire Straits kohtaa Chris Rean. Herkkä ja vahva, tekijän omaa elämää läpikäyvä rakkauslaulu Right or wrong on vielä enemmän blues, voisin kuvitella Kingien Albert ja B.B. rauhallisesti Jammailevan 70-lukulaisella baarikeikalla. Soitto toimii just niin hyvin kuin tältä porukalta voi odottaakin. Ammattimiehet asialla. Suurella sydämellä, aina aiheestaan innostuen.

Hienoa! Lisää tätä. Tai tätä ja John & Jasonia, tällä bändillä. Mainittakoon vielä, että kannen komean merikotkan ja itse levyyn painetun hanhikorppikotkan on kuvannut Ahvenainen itse.

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s