Jouko Hohko & Jukka Orman Taivaallinen Sotajoukko

Hohko. Orma. Jylli. Nykänen. Jouko Hohko & Jukka Orman Taivaallinen Sotajoukko. Jos tämä ei ole superbändi, mikään ei ole.

Nykyiselle viisikymppiselle Hohko ja Orma olivat 80-luvulla jumalia. Jokaista heidän haastatteluissa mutisemaansa sanaa tulkittiin, niissä piili totuus. Näin luulimme. Jukka Jylli oli muutamaa vuotta myöhemmin vähintään jumalan profeetta, vaikka hän ei puhunut mitään. Anssi Nykänen on The Nykänen. Hän on rumpaloinut kaikki Suomessa ikinä levytetyt kappaleet ja soittanut kaikkien kanssa. Melkein.

Jouko Hohko & Jukka Orman Taivaallinen Sotajoukko on julkaissut kymppituumaisen sinkun, jolla Hohko tavallaan coveroi itseään. Tuli on sun herras on pari vuotta sitten ilmestynyt Maanvaivan biisi, jonka Hohko silloinkin lauloi. Se oli yksi vuoden 2019 komeimmista ja hurjimmista esityksistä. Rannanjärvi elää on Tuomari Nurmion Hohkolle tekemä tai antama biisi, jota Hohko ei tosin ole aiemmin levyttänyt, vaikkakin esittänyt.

Hohkon, Orman, Jyllin ja Nykäsen kohtaaminen lienee päätetty korkeimmalla mahdollisella taholla. Siitä kertoo jo orkesterin nimi. Ja se, että homma toimii kerrasta. Tämä single on blues. Tarkoitan, että tämä single on BLUES. Tässä ei hissutella, tässä lyödään päähän. Hamarapuolella takaraivoon, kovaa. Rannanjärvi elää jytää ja jyrää kun Jimi Hendrix ja Blue Cheer juhannuksena, synkän suolammen rannalla olevan Muddy Watersin saunan rappusilla. Se on karuimpien bluesperinteiden mukainen tarina väkivallasta, ja musiikki on sen mukaista.

B-puolen Tuli on sun herras vie Maanvaivan alkuperäisen gospelvetoisen version uskonnollisen hurmion kirkosta lähemmäs plantaasin juke jointia Mississippin Deltalla. Mutta kuten Rannanjärvi, myös Tuli on sun herras kulkeutuu välillä lähes psykedeeliseksi Hendrix-visioinniksi. Maanvaivan originaali oli loistava, tämä versio tekee sille kunniaa, lisää loistoa.

On maaliskuu 2021, ja vuoden kovin single on jo ilmestynyt. Tästä kovempaa ei tänä vuonna tule. Homman kruunaa Rannanjärven ja Isontalon Antin kuuluisan valokuvan toisinto kansikuvassa. Jouko Hohko & Jukka Orman Taivaallinen Sotajoukko ei saa jäädä yhden singlen ihmeeksi, projektiksi. Pitkäsoittoa kehiin, perkele.

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s