Laserlevy on tulevaisuuden formaatti

davHei sinä setämies siellä! Juuri sinä. Sinä, joka edelleen verhoat rimppakinttusi mustiin pillifarkkuihin ja vartalosi bändipaitaan sekä hihamerkein koristeltuun farkkutakkiin, kuten 35 vuotta sitten, vaikka kaljamahasi saa sinut näyttämään niissä vetimissä ylipainoiselta vesilinnulta. Ja sinä täti-ihminen, joka vuonna -85 näytit samalta kuin edellä mainittu mies poikana, paitsi että sinulla oli enemmän meikkiä ja parempi perse. Diggasitte silloin heavyrockista, joka yks kaks muuttui tukkaheavyksi, ettekä sen jälkeen ole suosikkimusiikkianne vaihtaneet. Ette koskaan kasvaneet aikuisiksi, ainakaan te setämiehet. Tässä on juuri teille täsmäsuunnattu uusi cd: Vandenberg’s Moonkings – Rugged and unplugged.

Jep. Olen ostanut tänä vuonna paljon myös c-levyjä. Niissä on ostajan markkinat. Kannattaa poimia niitä divareista ja kirpputoreilta puoli-ilmaiseksi nyt, ennen kuin joku keksii, että ne ovat hip ja cool, ja hinnat pompsahtavat pilviin. Olen tehnyt hyviä löytöjä. Luultavasti teen niitä jatkossakin, sillä ihmiset ovat konmarituksen jälkeen innostuneet kuolinsiivouksesta. Eli luopuvat lopuistakin tavaroistaan. Jo vain se minulle sopii! Laserlevy on tulevaisuuden formaatti.

Moonkingsin Rugged and unplugged on kasariheavya ilman heavya. Se on akustisilla kitaroilla säestettyä riisuttua tukkaheviä jo kaljuille, tai vasta kaljuuntuville vanhoille heavyreliikeille. Bändin liideri Adrian Vandenberg teki 80-luvulla nimellään laadukkaita alan levytyksiä, ja liittyi sitten Whitesnakeen. Moonkingsin solisti Jan Hoving on kelvollinen Coverdale-stuntti. Rugged and unpluggedia te sedät ja tädit voitte kuunnella vaikka lapsenlapsenne olisivat kylässä, tai puolisonne kärsisi kuulovauriosta. Ihan kiva levy, ja sopivan lyhyt. Ei tätä kerralla pitempään jaksaisi.

Sen sijaan myös heräteostamani Ruotomielen Koiruohobluesband on aivan helevetin kovaa ja äänekästä rokkia. Rock’n’rollia. Pyöreää, kulkevaa musaa. Sellaista 70-lukulaista katurokkia. Sitä mitä 80-luvulla teki Hanoi Rocks, sitä mitä tämän vuosituhannen alussa teki Flaming Sideburns, sitä mitä tekee joku joka sukupolvessa. Tyylinmukaisesti Koiruohobluesbandilla on komea King Crimson -kunnianosoitus (21st century schizoid man -saksofoni), ja yli kymmenminuuttisessa Marrasenkelissä pannaan jo ihan jatsiksi. Pelle Miljoonakin saa huomiota osakseen, kunnioittavasti. Loistava levy, jota eräs musadiggari yritti jo aiemmin minulle myydä. Nimen perusteella päättelin bändin olevan nykymetallia tai CMX-klooni, joten jätin väliin. Olin taas kerran ennakkoluulojeni vanki. Nyt minulla on Koiruohobluesband-cd:n lisäksi Jytisevä voima -lp, ja Delta city -cd on Äksältä tulossa. Niin se käy.

Olen pitkään ajatellut tutustuvani orkesteriin nimeltä Kyuss. Yks kaks esimieheni ilmoitti, että hänellä on myytävänä neljä Kyussin cd:tä. Ilmeisesti työhuoneessani on salakuuntelulaitteet tai tietokonettani valvotaan. Oli miten oli, nyt hyllystäni löytyy bändin albumit Kyuss, Wretch, …And the circus leaves town ja Blues for the red sun. Jotain niistä jo työmatkallani kuuntelin. Semmoista Black Sabbath -henkistä ankaraa junttausta se oli, onneksi Sabbathin tavoin nyanssirikasta. Odotan sopivaa mielentilaa tutustuakseni niihin tarkemmin.

Mitähän kaikkea muuta olen tänä vuonna cd-formaatissa hankkinut? Black Label Societya, joka kuulostaa aina samalta, paitsi jos se soittaa akustisesti, ja silloinkin se kuulostaa melkein samalta. Red Hot Chili Peppersiä, jonka MTV loppuunkulutti ysärillä, mutta joka nyt kuulostaa ihmeen tuoreelta. Mokoman Kuoleman laulukunnaat, joka on aika rankkaa kamaa meiksille. Cranberriesiä, jonka No need to argue jäi vuosia sitten exälle. Songs of Anarchy -kokoelmia. En muista enää.

Onneksi antikvariaatti Suma muutti Imatralla isompiin tiloihin, että kaikki kuolinsiivoojilta tulevat cd:t sinne siksi aikaa mahtuvat, kunnes siirtyvät sieltä minulle.

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s