Äänilevyaddiktin päiväkirjasta: Levy-Eskot

eskotKasetti- ja äänilevyharrastukseni on kestänyt lähes 40 vuotta. Niihin vuosiin on mahtunut monenlaista levykauppaa. Parikkalasta Parikkalan Valo, Radio-Apaja ja Osuuskauppa Kaakonmaa. Lähiseuduilta Savonlinnan Levymesta, Vuoksenniskan 50’s divari, Lappeenrannan Levymusiikki. Helsingistä vaikka mitkä. Diskeri, Discus, Tunnelin Levy, Fennica, Hippie Shake Records, Black & White, Music Hunter, Keltainen Jäänsärkijä, Goofin’, Combat Rock ja Teen Wolf. Rolling Records olisi varmaan tämänhetkinen suosikkikauppani, jos Helsingissä kävisin.

Fennica lienee eniten aikuisiälläni musiikkimakuuni vaikuttanut levykauppa. Se oli ykköspaikka bluesherätyksen saatuani. Olen ikuisesti kiitollinen Erkka Kettuselle ja hänen duunareilleen heidän asiantuntevuudestaan.

Mutta en enää asu Helsingissä. Levy-Eskot on liki legendaarisen maineen saanut levykauppa näillä raukoilla rajoilla. Ainakin omissa mielikuvissani. Se on muistaakseni mainittu jopa yhdessä Ornette Birks Makkonen -sarjakuvassa. Levy-Eskot sijaitsee Joensuussa ja on tällä hetkellä lähin levykauppani. Sinne on kotoani matkaa 165 kilometriä. Savonlinnassa on Viihdelinna ja Imatralla, Joutsenossa ja Lappeenrannassa on Suma, mutta ne eivät ole pelkkiä levykauppoja, vaan divareita. Levy-Eskot on ainoa oikea levykauppa Karjalassa tällä hetkellä. Kivijalkaliike.

Kävin Levy-Eskoilla ensimmäisen kerran vasta viime keväänä. Keväällä 2018. Minulla ei ole ollut mitään asiaa Joensuuhun sitten vuoden -91. Suoritin aikanaan varusmiespalvelukseni Ylämyllyllä ja vannoin, että en enää ikinä kusekaan Pohjois-Karjalaan päin. 27 vuotta lupaukseni piti. Äänilevykiima kuitenkin voitti menneisyyteni traumat.

Levy-Eskot teki hyvän vaikutuksen heti ensivierailullani. Se on keskellä kaupunkia, kaltaiseni suunnistutaidotonkin löysi sinne helposti. Se on tilava, hyvin järjestelty ja melkein jopa valoisa. Levyhyllyissä on ilmaa, niitä ei ole ahdettu liian täyteen. Asiakkaalle ei synny paniikkihäiriötä.

Tiskin takana seisova mies on iso ja karvainen, mutta puhuu. Sanoo päivää. Sanoo päivää lämpimällä äänellä. Osallistuu puheliaan asiakkaan aloittamaan kommunikointiin. Hän jopa oma-aloitteisesti jatkaa asiakkaan aloittamaa tarinointia. On läsnä. Hänelle asiakas ei ole rauhanhäiritsijä tai potentiaalinen myymälävaras. Hänelle asiakas on ihminen, joka saattaa ostaa äänilevyjä.

Olen käynyt Levy-Eskoilla kolme kertaa. Olen ostanut sieltä levyjä noin 400 eurolla. Matka- ja ruokailukuluja noilta reissuilta en halua laskea. Kertaakaan en näinä kolmena kertana ole katunut Levy-Eskoilla vierailuani. Jos minulle ei olisi sanottu päivää, olisin käynyt Levy-Eskoilla vain kerran.

Kannattaa olla asiakkaalle ystävällinen.

Tämä ei ole maksettu mainos. Mutta jos se Eskojen partajeppe sattuu lukemaan tämän, niin eikö olisi ihan asiallista lyödä tämän blogin kirjoittajan asiakaskorttiin tuplaleimat seuraavalla reissulla? Eikö? Minusta olisi. Olisi.

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Huuhaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Äänilevyaddiktin päiväkirjasta: Levy-Eskot

  1. Les Keppelin sanoo:

    Eskot hieno myymälä ja hieno kirjoitus tämä! Tosin itse olisin sillä kannalla, että ihmistä ei ole hyvä kutsua rumaksi, varsinkin jos tilanne ei ole se.

  2. Markus Niemi sanoo:

    Hienoa, että joku muukin kirjoittaa Levy-Eskoista! Itse olen paikallinen pitkäaikainen kanta-asiakas. Ensi vuonna julkaissen esseekokoelman, jossa on yksi teksti tästä maailman parhaasta levykaupasta. Myyjälle olen jo luvannut teoksen ilmaiseksi! (Ehkä hän antaa minullekin tuplaleimat…)

    Markus Niemi, kirjailija, Joensuu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s