Anonyymit addiktit ja Kamasi Washington

kamasi_washington_epic-Hei Mika.

-Hei.

-Puhutaan heräteostoksistasi.

-Taas? Mitä puhumista niissä nyt on?

-Ison osan tilistäsi lohkaisi tripla-lp, jolta et ennen ostamista ollut kuullut nuottiakaan. Et ollut edes levyn julkaisseesta artistista kuullut ikinä.

-Niin, tämä Kamasi Washington. The epic. Juu, heräteostos oli. Ostan levyjä kuuntelematta niitä ennakkoon. Se on eri porukka, joka ennen ostopäätöstä kuuntelee levyn kolmeenkymmeneen kertaan suoratoistopalvelusta ja sitten jättää ostamatta. Kun se on jo kuultu ja ulkoa opittu.

-Mikä laukaisi ostoreaktion tällä kertaa?

-Somessa joku kehui.

-Sosiaalisessa mediassa joku kehuu joka päivä jotain. Ostatko kaiken, mitä joku somessa kehuu?

-Enemmän siellä inhotaan kaikkea. Siksi on aina iloinen yllätys, jos joku positiivisessa mielessä sauhuaa uudesta musiikista. Ja oli tässä hieno kansikuva.

-Hieno kansikuva?

-Kyllä näillä vuosilla pystyy jo kansista päättelemään, onko levy hyvä.

-Eihän siinä ollut kannessa edes tissejä. Se sinulla heräteostoksien perusteena yleensä on.

-Heko heko. Etäisesti Buddy Milesin ja Clarence Clemonsin näköinen mies poseeraa saksofonin kanssa, taustalla kuuta ja planeettaa. Ei semmoinen levy voi olla huono. Siitä heti näkee, että nyt on henkistä ja korkealentoista kerrontaa. Että tässä meillä on 2000-luvun A love supreme. Ei voi huono olla tällaisella kannella.

-Ja se on oikeasti hyvä se levy?

-Trumpetit soi oikein mahtavasti, että kyllä siellä on ammattimiehet asialla. Punkkareille mieluisaa kamaa, stydi soundi. Tosin joistain biiseistä olis saanut lyhyemmän, jos olis vaihtanut a- ja b-osat keskenään. Oppis nyt lopettaan nää biisit ajoissa.

-Eli et ole edes kuunnellut sitä vielä?

-Hei, en minä jatsia osaa analysoida. Jatsihan on paskaa, paitsi Levyraadissa. Totta kai olen kuunnellut. Oli melkoinen urakka, kolme lp:tä. Jäi töiden jälkeen iltapäiväunet ottamatta.

-Sano nyt jotain siitä. En muuten usko, että olet kuunnellut.

-No fuusiomusaa tämä on. Perinteisesti kuitenkin, pysyy kaltaiseni tasamaan tallaajakin kärryillä. Selkeästi uutta kamaa, vaikka tuttuja kaikuja on paljon. Kuulostaa välillä Miles Davisilta, paljon John Coltranelta. Soulia, vähän funkkia. Sielua runsaasti. Tulee fiilikseltään mieleen 60-luku, Charles Lloyd Quartetin Love-in. Vaikkei ole sinne päinkään. Bändillä on historia hallussa. Muutamassa biisissä laulaa sooloa kaunisääninen jazzlaulajatar. Malcolm’s themessä duettona jonkun bassomörisijän kanssa. Puheosuuden siinä hoitaa itse Malcolm X.

-Jahas, siinähän sitä. Vieläkö jotain?

-Hirmuisesti on soittajia mukana. Ja laulajia, kun melkein kaikissa biiseissä on iso kuoro. Porukkaa on kuin Ketterän pelissä. Äänivalli on spectoriaaninen, välillä. Soittajat ovat ilmeisen hyviä, aina ne jatsissa ovat. Sooloja riittää, mutta tämä on musiikkia. Ei suorittamista, ei egotrippailua. Ja soundit! Kyllä kelpaa uusilla vintageilla kuunnella. Kokonaisvaltainen, lämmin kokemus.

-Ei siis hutiostos. Kiva. Niitäkin tuolla taktiikalla tietysti tulee.

-Ei tule. On tässä jo reilusti yli kolmenkymmenen vuoden kokemus levyjen ostamisesta. Ja huono musamaku. Sekin auttaa.

-Selvä, olkoon niin. Uusi Deep Purplen levynkin on jo postissa tulossa. Siitä ei voi puhua heräteostoksena. Minkä verran sinulla nyt niitä on, Purplen levyjä? 50?

-50? Hah, ei niitä niin paljon ole. Odotas vähän, tarkistan. Joo, hetkinen. Jos kaikki formaatit lasketaan, niin on näitä. Oho. 84.

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Huuhaa, Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s