Jo’ Buddy’s Trio Riot – Roll this!

roll_this_jo_buddyKoko ajan hektisemmäksi käyvässä nykymaailmassa ei ole kuin muutama asia, joka ei muutu. Yksi on se, että Jussi Raulamon eli Jo’ Buddyn pajasta tuleva äänilevy on aina hyvä. Toinen se, että joka vuosi Suomessa sataa lunta ja kaikkia vituttaa.

Uusin Raulamon levy on Jo’ Buddy’s Trio Riotin nimellä julkaistu vinyyli-ep Roll this! Trio Riotilla soittaa Jo’ Buddyn lisäksi Mitja Tuurala ja Down Home King III. Järkyttävän kova rytmiryhmä, jonka aikaansaamalle grooville pohjalle Jo’ Buddy aina niin tunnistettavalla lauluäänellään ja kitaroinnillaan luo täyteläisen kuuntelukokemuksen.

Raulamon levyt ovat lähes aina yllättäviä. Esimerkiksi tältä ep:ltä ei löydy ollenkaan edelliseltä Funky Kingstonen kanssa tehdyltä levyltä tuttuja reggaerytmejä. Roll this! on lähempänä Whole lotta things to do ja Everything’s gonna be alright! -levyjen tunnelmia. Raulamo on jo aikaa sitten päässyt tilanteeseen, jossa en osaa enkä halua verrata hänen musiikkiaan kehenkään toiseen. Jo’ Buddy’s Trio Riot kuulostaa vain ja ainoastaan Jo’ Buddy’s Trio Riotilta.

Trio Riot on hieno yhdistelmä mustaa rhythm and bluesia, rockabillyä ja rock’n’rollia. Musiikki on perinteikästä, mutta ajatonta. Ei museokamaa, vaan uutta juurimusiikkia. Raulamolla on hallussaan afroamerikkalaisen musiikin historia ja hän käyttää sitä hyväkseen laajalla skaalalla.

Se, mikä Raulamon musiikissa suomalaista kuulijaa jaksaa ihmetyttää, on sen iloisuus. Se ei jää kierimään itsesäälissä, vaan painaa jääräpäisesti pää pystyssä kohti parempaa huomista. Nähdäkseni tämä positiivisuus alkaa tuottaa tulosta ja Raulamon suuruus ymmärretään jo täällä kotimaassakin.

En siis yllättynyt siitä, että Roll this! on loistava. Onneksi Raulamo toimii alalla, jossa ikä ei ole este. Ei edes hidaste. Voimme olettaa hänen uransa olevan vasta alussa. Vielä 25 vuoden levytyshistorian jälkeenkin.

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s