Mustis vinguttaa vinskaa

vaeltava_aaveEttä minua rassaa, kun jotkut hävyttömät käyttävät Mustanaamiosta nimeä Mustis. Semmoinen peli ei vetele. Mustanaamio on Mustanaamio. Mustanaamio, poikkeustapauksissa Fantom, herra Walker, Vaeltava aave tai Urja. Sinun ei pidä Mustanaamiosta vääriä nimiä käyttämän. Vanha viidakon sanonta.

Pidin taannoin lapsilleni luennon Mustanaamiosta. Hämmästyksekseni he eivät tienneet kuka tai mikä hän on. Olen kasvattajanakin epäonnistunut. Luennon ainoa vaikutus oli se, että pari viikkoa pahatapaiset kakarat kutsuivat isäänsä Vaeltavaksi aasiksi.

Melkein yhtä paha asia, kuin Mustanaamion herjaaminen itsekeksityillä lempinimillä, on arkiseen kielenkäyttöön trendikkään vinyylibuumin takia pesiytyneet sietämättömät synonyymit äänilevyille. Vinska, lätty, lakupizza, rieska. Rieska, saatana. Rieska rahisemaan, vinska vinkumaan. Minulla ei ole yhtään vinkuvaa äänilevyä. C-kasetit silloin aikanaan saattoivat elinkaarensa loppuvaiheessa vinkua, mutta eivät levyt. Rattoisaa rahinaa osa levyistäni kyllä pitää.

Älppäri vielä lempinimenä menee, jos oikein pinnistää. Mutta nuo muut. Joku roti. Sovitaan nyt ihan virallisesti, että puhutaan jatkossa äänilevyistä. Äänilevyistä, lp-levyistä, singleistä, ep-levyistä. Tai vaikka seiskoista ja kymppi- ja kaksitoistatuumaisista. C-levyistä, silloin kun on tarpeen. Mutta ei vinskoista, ei rieskoista, ei lätyistä tai mitä kaikkea älytöntä joku ikinä missään on keksinytkään.

Huh. Ja kohta on talvi. ”Ihanaa, kun on maa niin kauniin valkoinen.” Tervetuloa vaan tänne korpeen aamuviideltä kolaamaan sitä valkoista paskaa, kaikki te talvi-ihmiset.

Ei ole pienen ihmisen elämä helppoa. Lunta sataa. Levyjä ostan, kuuntelen ja säilytän väärin.

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Huuhaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s