Satu tyhmästä kirjastonhoitajasta

Olipa kerran aika tyhmä ja erinomaisen laiska kirjastonhoitaja.  Eräänä kylmänä kevätaamuna tämä tyhmä ja laiska kirjastonhoitaja opasti lukiolaisryhmää tiedonhaun salaisuuksiin.

Nuoret olivat niin kuin nuoret ovat. Fiksuja, hyvin käyttäytyviä, hiljaisia. Ja heitä selkeästi otti päähän, että joku keski-ikäinen hölmö opastaa heille aamutuimaan jotain, jonka he jo osaavat. Kun tuo keski-ikäinen hölmö kävi näyttämään kuinka kirjaudutaan kirjaston nettipalveluun hän huomasi, että oli unohtanut ottaa mukaan tähän tarkoitukseen tehdyn testikortin. Suuressa viisaudessaan laiska kirjastonhoitaja ei viitsinyt kävellä muutamaa metriä hakemaan sitä, vaan kirjautui palveluun omilla tunnuksillaan. Käyttäjätunnus oli helppo, salasana niinkin vaikea kuin 1111.

Oppitunti loppui. Nuoret lähtivät kouluun, kirjastonhoitaja kahville. Puoliltapäivin kirjastonhoitaja tarkisti omista tiedoistaan joko hänen varauksensa ovat tärpänneet. Järkytys oli suuri, kun hän huomasi, että hänen tiedoissaan oli väärä kotiosoite ja väärä sähköpostiosoite. Samaan syssyyn kollega kantoi hänelle Irwin Welshin kirjan Porno. ”Sinulla oli näköjään varaus tähän.” Mitä hel-vet-ti-ä? En minä ole tuollaista varannut. Nyt on mennyt järjestelmä lopullisesti sekaisin. Paskan myivät.

Kirjastonhoitaja pohti kollegoidensa kanssa tilannetta. Ei ole aateekoohon mitään luottamista. Ei tule mistään mitään. Kyllä detroit-järjestelmä oli ihan toista. Atk on pilannut maailman. Katsokaa nyt, osoitetiedot ovat väärät ja sähköpostiosoitteeksi on muuttunut helpposalasana@hotmail.com.

Hetkinen? Helpposalasana@hotmail.com? Ei jumaliste. Ne on ne lukiolaiset. Näkivät salasanani. Halusivat näpäyttää tyhmää kirjastonhoitajaa ja tekivät kiusaa. Että oppisi olemaan, mokoma.

Vähän aikaa tyhmä ja laiska kirjastonhoitaja kiehui raivosta. Oli soittamassa poliisille ja oikeusgangsterille. Sitten häntä rupesi naurattamaan. Oma moka, turha raivota. Ja ainakin ne lukiolaiset osaavat nyt kirjautua verkkopalveluun ja tehdä varuksen. Olen minä aikamoinen pedakoomikko, hoitaja tuumi. Ja päätti, että seuraavalla kerralla takoo järkeä lukiolaisten päähän pesäpallomailalla.

Sen pituinen se.

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Kirjasto. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s