The Country Dark – Hypnic jerk

country_dark_hypnic_jerkMielenkiinnolla asetin Country Darkin Hypnic jerkin soittimeen. Bändin edellinen lp -Dead man’s handjob- oli mainiota ja rietasta räminää, tyylikäs kisällinäyte. Tai tyylitön, miten kukin haluaa. Komea paketti hienosti sisältämäänsä musiikkia vastaavine kansitaiteineen, kuitenkin. Sitä kuunnellessani toivoin, että bändi soittaisi vähän enemmän rock’n’rollia kuin kieroutunutta kantria. Vaikka bändin psykokantri on hauskaa ja omaperäistä, niin jatkuvaan kuunteluun sellaisesta ei minulle ole. Olen huumorintajuton mölö pösilö.

Nyt taitaa olla. Hypnic jerkistä jatkuvaan kuunteluun, siis. Omien sanojensa mukaan bändi on nyt 80 % rock’n’rollia ja 20 % kantria. Aiemmin tilanne oli päinvastoin. Hypnic jerk joka tapauksessa kulkee, svengaa, groovaa. Se on lähellä rockmusiikin tiukkaa ydintä.

Välillä Country Dark junnaa hypnoottisesti, välillä kauhuelokuvafiilistellään. Koko ajan meno on räävittömän vauhdikas. Fucked up ja Two dicks in one hole ovat levyn kantrit, Take me from this garden of evil ja Farmer John coverit. Heti levyn ensimmäiset sanat -well cold-cold summer and cold-cold sweat- lämmittävät Thin Lizzy -fanin sydäntä…

Dead man’s handjobin tekstit käsittelivät sellaisia aina ajankohtaisia aiheita kuten masturboiminen, huorat, anaalitapit ja ennenaikainen siemensyöksy. En väitä, että äijät ovat Hypnic jerkillä seestyneet, mutta hieman siistimmiltä biisien nimet vaikuttavat. Toki mukana on Skank assin ja Two dicks in one holen kaltaisia taidonnäytteitä edelleen, joten huolestua ei kannata. Myönnän, että huonon kielipääni takia en ole varma mitä missäkin biisissä lauletaan. Rakkaudesta vissiin, enimmäkseen…

Country Dark ei ole kaikille sopivaa musiikkia. Se ei sovellu kädet puuskassa jurottaville rokkipoliiseille, ei progehörhöille, ei liian sofistikoituneen huumorintajun omaaville. Se soveltuu rock’n’roll-uskovaisille, stetsonpäisille autonrassaajille ja pärinäpojille sekä sellaisille nutturapäisille jakkupukunaisille, joista illan pimetessä ja rock’n’rollin kovetessa kuoriutuu minihameinen surinasussu. Pikkuisen perverssi pitää olla, jos meinaa Country Darkia kuunnella.

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s