Maailman neljänneksi paras levy

fabianLevyaddiktin Raamatussa, perustuslaissa ja ihmisoikeuksien julistuksessa Uskollisessa äänentoistossa kirjan päähenkilöt määrittävät olemisensa ja elämisensä listoilla. Viisi parasta milloin mitäkin. Viisi parasta kuolemasta kertovaa laulua, viisi parasta maanantaiaamun biisiä, viisi parasta eroa. Pahimpana kaikesta viisi parasta albumia. Kai siinä on sama juttu kuin maanisessa levyhyllyn järjestelyssä. Eli tiukasti rajatuilla top-listauksilla levyaddiktit pitävät edes yhden osa-alueen elämässään järjestyksessä.

Tulimme parikymmentä vuotta sitten ystäväni Mikan kanssa siihen johtopäätökseen, että tuollainen listaaminen on mahdotonta. Ei ole olemassa maailman parhaita levyjä tai biisejä tai kitarasooloja tai jne. Ei pysty määrittelemään viittä parasta mitään. Silkka mahdottomuus. Päätimme, että tästedes on vain neljänneksi parhaita. Sijoja 1-3 ei voi jakaa. Mutta neljänneksi parhaita, niitä riittää.

Elämämme helpottui tämän oivalluksen jälkeen valtavasti. Silloin harvoin kun pääsemme Mikan kanssa yhteisiä kuuntelusessioita järjestämään, voimme hyvin omintunnoin hehkuttaa milloin mitäkin. ”Tässä Fabianin Mighty coldissa on maailman neljänneksi paras kitarasoolo!” ”Brother Firetriben uusin on maailman neljänneksi paras suomalainen AOR-levy!” ”J.B. Lenoirin Mama talk to your daughterissa on siinäkin maailman neljänneksi paras kitarasoolo!” Kukaan ei voi väittää vastaan. Emme edes me itse.

Joskus elämänlaadun paraneminen on pienestä kiinni.

Niin, se maailman neljänneksi paras levy. Se on tietysti Revolver. Ja Elviksen Sun-kokoelma. Ja Popedan Kaasua. Ja Purplen In rock. Ja.

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Huuhaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Maailman neljänneksi paras levy

  1. Mika sanoo:

    Mighty coldin soolon soittaa ilmeisesti sellainen kaveri kuin Bucky Pizzarelli. Tämä itselleni tiedoksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s