Henkilökuvia äänilevyjen keräilijöistä, osa 1

Teemu, 40 v., erityisasiantuntija

Teemu kerää Bruce Springsteeniä. Teemulla on 17 486 eri formaatissa olevaa Springsteenin äänitettä. Teemu on nähnyt Springsteenin livenä 189 kertaa, neljällä eri mantereella. Teemun elämän suurin tragedia on se, että hänellä ei ole Itä-Timorissa julkaistua värivinyylille painettua kuvakannellista maxisingleä Born to runista (b-puolelle virheellisesti prässätty Richard Claydermanin versio Love is bluesta). Kerran Teemu huomasi yhden kappaleen kyseistä levyä myynnissä eBayssa, mutta saudiarabialainen prinssi löi pöytään suuremman tarjouksen.

Marko, 44 v., puhelinmyyjä

Marko on kantrimies. Hänellä on David Allan Coen nimikirjoitus ja hän on ristinyt tyttärensä Emmylouksi ja Dollyksi. Markolla on aina stetson päässään, buutseja hän ei riisu edes saunassa. Markolla on kaikki mahdolliset kantrilevyt ja hänen eniten käyttämänsä sana on jii-haa. Markolla ei kuitenkaan ole yhtään ystävää, sillä kantrin lisäksi Markolla on pakonomainen tarve paitsi kuunnella, niin myös jatkuvasti kehua Juha Tapiota ja Mambaa.

Lauri, 49 v., kaivostyöntekijä

Laurin levykokoelma on pysynyt melko inhimillisissä lukemissa, koska Laurilla on myös muuta elämää. Muutama vuosi sitten Lauri innostui kuntoilusta ja rupesi juoksemaan maratoneja. Vähintään neljä kertaa viikossa Lauri laittaa lenkkikengät jalkaan ja ilmoittaa lähtevänsä treeneihin. Tosiasiassa Lauri menee autotalliinsa, jossa on hänen tuhansia c-kasetteja sisältävä kokoelmansa ja vouvaava patterimankka. Lauri istuu nojatuolissa, kuuntelee nuorena radiosta äänittämiään hittejä sekä huoltoasemalta ostamiaan jäljitelmälevytyksiä ja on onnellinen.

Petteri, 50 v., opiskelija

90-luvun alussa Petteri myi kaikki vinyylinsä pois ja osti samat levyt ceedeenä. Sen jälkeen hän myi ne pois ja osti tilalle remasteroidut versiot samoista levyistä. Tämän jälkeen hän siirsi ne mp3:na iPodiinsa ja myi remasteroidut ceedeet pois. Nyt hän ostelee takaisin niitä vinyyleitä, jotka ensimmäisellä kierroksella myi pois ja kohta hänen on muutettava isompaan asuntoon.

Kari, 45 v., media-assistentti

Lapsena Kari kuunteli musiikkia Asa 1196 -transistoriradiosta ja päätti, että eräänä päivänä hänellä on maailman parhaat stereot. Kahden avioeron ja kolmen laitoshoitojakson jälkeen hän on viimein päässyt tavoitteeseensa. Äänieristetyssä ja ilman kulmia olevassa pehmustetussa kuunteluhuoneessaan Karilla on täysin DIY-metodilla rakennettu high-end-äänentoistokompleksi, jonka vakuutusarvo on 1,8 miljoonaa euroa ja jonka painon takia kerrostalon rakenteita on pitänyt kahteen kertaan vahvistaa. Remonttien takia korotetun yhtiövastikkeen määrä on herättänyt jonkun verran närää Karin naapureissa. Karin ongelma on se, että hän ei pysty kuuntelemaan mitään muuta levyä kuin remasteroimatonta versiota Love over goldista, koska kaikissa muissa levyissä on äänentoistollisesti häiritseviä elementtejä. Kari on nyt kuunnellut Love over goldia 15 vuotta putkeen.

Advertisement

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Huuhaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s