Kertomus eräästä maanantaista

lprMaanantai. Kello soi 06.15. Vaan ei siinä mitä, kun on aamukahviseuraa. Aamukahviseura vie minut asemalle. Että pääsen ilman autoa töihin. Kiitti kyydistä, pusi pusi. Asemalla kannan käsipuolen mummelin matkalaukun junaan. Varttitunnissa kerkiämme haukkua Suomen ilmaston ja jääkiekkomaajoukkueen, Parikkalan työllisyystilanteen, rakentamiskulttuurin ja etenkin vanhuksille hankalan rautatieaseman omituisine raidenumerointeineen sekä Kouvolan aseman rikki olevan hissin ynnä liian tiukat junanvaihtoaikataulut. Ostan konduktööriltä lipun (16,10 €).

Imatra. Kello 08.11. Hyppään taksiin. Ajelen herroiksi autokorjaamolle (11,30 €). Maksan korjaamon sedälle omavastuun (200 €) ja klo 8.30 istun autossa. En kyllä ilkiä tähän aikaan töihin mennä, iltavuoroon. Hulluna pitävät muutenkin. Käyn ratsaamassa Lappeenrannan Anttilan.

Lappeenranta. Kello 09.05. Moottoritie on hieno asia. On tämä uusi Iso-Kristiina iso. Melkein kuin kaupungissa olisi. Vaan huonoksi on mennyt A-liikeen vinyylivalikoima taas. Eihän täällä ole midis. Eivätkö ne pääkonttorin numeronnussijat tajua, että vinyyli on tulevaisuuden formaatti! No on tuossa Yardbirdsin BBC-tupla (19.99 €). Pakko saada jotain. Haa, cd-laarissa on One Day Musicin tuplia. Joissa on riippumattomien levy-yhtiöiden tuotoksia, tiedätte ne kyllä. Nuo neljä vielä puuttuvaa otan (4.99 €/kpl). Oho, tuo Aristocratin Blues story on kyllä kalliimpi (6,99 €). Ei se mitä.

Mikäs tuo on, joku Dylanin hämärä live (9,99 €). Vuodelta 1976. Tuleepahan taas yksi lisää hyllyyn (51 kpl). Kappas, Purplen BBC-sessions (9,99 €). On se ostettava. Kun jäi aikanaan Listen, learn, read on -boksi hankkimatta. Ja tuossapa mielenkiintoisen näköinen tripla: The many faces of Deep Purple (9,99 €). Jopa on hauska idea, tässähän on Warhorse ja Quatermassia ja vaikka mitä. Sokerina pohjalla Nino Tempon & April Stevensin Deep Purple. Ostan. Jos huijaan, enkä listaa tätä various artistsiin vaan Deep Purpleen, niin on taas niitä yksi enemmän (77 kpl). Ei se laatu, vaan määrä.

Kello 09.15. Hyvin kerkiän Sumaan. Rakennussotkujen ja jo ennestään sekavien lappeenrantalaisten liikennejärjestelyjen ansiosta onnistun tuolla Iso-Kristiinan ja Suman välisellä n. 300 metrin matkalla eksymään ja löydän itseni melkein Kimpisen kentältä. Hävettää. En kerro tätä koskaan kellekään.

Mitäs täällä Sumassa. Muuta kuin kuuma, kauhia hiki päällä. Kappas, Robin Trowerin For Earth below -lp (4,00 €). Hmm, Bridge of sights on ihan hyvä, ohan tää saatava. Arja Saijonmaan Ruotsiin ja takaisin…! Haa, tällä teen kaverini kateelliseksi (5,00 €). John Denverin kokoelma (3,50 €). En jaksa tarkistaa löytyykö tämä ennestään. Kassiin. Tässä Dave Brubeckin kokoelmassa ei muuten ole hintaa. Ai 6,00 €? No se vielä ja sitten lasku, kiitos. Hitto kun Äksä ei ole maanantaisin auki. Ehtisin hyvin käydä katsomassa sanooko myyjäsetä päivää. Vaan ei nyt auta. Autoon ja Imatralle. On muuten ikävä 50’s divaria.

Imatra. Kello 10.05. Nälkä. Nälkäisenä kannattaa mennä ostamaan eväät. Illaksi. Ostan salaattia (kerma-chili-pasta, 7,30 €). Salaatti on terveellistä. Ihmisen pitää syödä sitä ainakin kilo päivässä. Puolen litran kokis päälle (2,30 € tai jotain). Näillä pärjää. Nyt kebabille (Iskender, 6,50 €), että jaksan ruokatunnille ja salaattiin asti.

Töissä klo 10.55-19.05. Sitten kotimatkalle (80 km). Kuuntelen The many faces of Deep Puplea. Tämä on hyvä. Hmm. Anttilaan jäi vastaavat Zeppeliniltä ja Sabbathilta. Hmm. Käväisen matkalla syömässä tuoreen voisilmäpullan (0 €) ja katsomassa Suomi-Valko-Venäjän voittomaalikilpailun. Voittivat ne, vaikka just aamulla sen mummelin kanssa haukuttiin. Pusi pusi, hyvää yötä.

Kotona. Kello 20.18. Kuinka helevetin monta työpäivää minun on tehtävä, että saan taas tämänkin työpäivän maksettua.

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Huuhaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s