Ville Markkanen – The black river/In your green eyes

markkanenSen verran olen kouluja käynyt ja itseäni viisaampia kuunnellut, että tiedän miten annetaan palautetta. Ensin kehutaan, sitten annetaan ruoskaa, sitten lopuksi taas vähän kehutaan. Joten:

1) Hienoa kun vielä löytyy jästipäisiä muusikoita, jotka julkaisevat musiikkia fyysisessä olomuodossa.
2) Jumaliste, että cd-single on pölvästi formaatti. Kaksi biisiä, vaikka cd-formaatin paras puoli on se, että sille mahtuisi n. 80 minuuttia musiikkia.
3) Vaan kun cd-single julkaistaan komeissa ja tyylikkäissä avattavissa pahvikansissa, niin on semmoinen promomielessä oikein hyvä juttu.

Yksi näistä jästipäisistä muusikoista on joensuulainen Ville-Veikko Markkanen, jolta ilmestyi juuri -yllätys yllätys- cd-single. Markkanen on Metakasta ja Maagisesta Teatterista tuttu rumpali ja näköjään myös kitaristi ynnä laulaja. Miehen julkaisutahti on kova. Metakan levy ilmestyi 2013, Maagisen Teatterin 2014 ja tämä soolosingle The black river/In your green eyes nyt, 2015. Saatekirjeessä lupaillaan ep:tä lähiaikoina ja materiaalia riittäisi kokopitkäänkin. Tai kahteen. Metakka ja Maaginen Teatteri lauloivat suomeksi, soolollaan Markkanen on siirtynyt englantiin. Tai siirtynyt ja siirtynyt. Mieheltä ilmestyi englanninkielinen soolosingle jo pari vuotta sitten. Jästipäisyydestä ja vanhasta kunnon tee-se-itse -meiningistä kertoo fyysisen olomuodon musiikin julkaisun lisäksi se, että Markkanen on itse tehnyt levyn komeat kannet, jotka heti hälvensivät vastenmielisyyteni näin tarpeetonta formaattia kohtaan…

Biisillä The black river huomioni kiinnittyi ensimmäiseksi lauluun. Metakassa ja Maagisessa Teatterissa Markkanen ei laulanut. Ei hän mikään maailman paras laulaja olekaan, mutta tulkitsee hieman tommiläntismäisellä kähinällään musiikkinsa mallikkaasti. Ihastuksekseni biisillä laulaa myös Metakan Tuire Silvennoinen. Laulaa ja soittaa viulua. Tyttö-poika -duettoja toivoin aikanaan jo Metakalta, samaa toivon nyt Markkasen tulevilta julkaisuilta. Silvennoinen on kaunisääninen nainen, tottahan semmoisen kanssa kannattaa duetoida enemmänkin. Vink vink.

The black river yhdistelee kelttihenkistä kansanmusiikkia, poppia ja jopa metallia. Muustakin kuin pohjoiskarjalaisuudesta johtuen tulee hieman Nightwish mieleen. Hieman. Enemmän tässä kuuluu Metakka ja folkrock. Ja aivan kuten Metakan tapauksessa, saan tästä lieviä päivitettyjä visioita yli kolmenkymmenen vuoden takaiseen suomirokkiin. Levyn toinen biisi In your green eyes on samantyyppinen kuin The black river, mutta rauhallisempi. Akustisempi ja riisutumpi. Ensikuuntelulla olin sitä mieltä, että nimenomaan In your green eyes on sellaista jota haluaisin jatkossa Markkaselta kuulla, mutta kyllä mahtipontisempi The black river toimii niin hyvin, että en osaa vertailla. En vertailla enkä esittää toiveita.

Hiton hyvä singlehän tämä on. Paranee joka kuuntelulla. Viulu sulattaa aina sydämeni, samoin kaunis naisääni. Metakan levyllä ihastuin taannoin erityisesti kappaleeseen Unet unet. Markkasen soolosingle on samantyyppistä kamaa. Sellaista toivoin kuulevani siltä bändiltä lisää. Toistaiseksi en ole kuullut, mutta jos Markkanen kerran jatkaa omalla nimellään samalla linjalla, niin mikäs siinä. Odottelen mielenkiinnolla tulevaa ja fiilistelen tällä singlellä ennen sitä vielä monta kertaa. Pitänee yrittää hankkia myös tuo maintsemani aiempi single (On the field/Dignity), sekin on nääs oikein komeaa kuultavaa.

Olen niin tyytyväinen, että nykymaailmasta löytyy näitä jääräpäisesti omaa ja omaperäistä keski-ikäiseen makuun suunnattua rockmusiikkia äänilevymuodossa julkaisevia sitkeitä taistelijoita. Digitaalisessa musiikissa ei ole mitään vikaa, mutta ei semmoinen innosta vaikka nyt blogimerkinnän kirjoittamiseen. Kyllä siihen vaaditaan konkreettinen äänilevy. Vaan hetkinen! Nyt tajusin. Tämä Markkasen sinkku olisi mainiota kutumusiikkia myös. Hmm… Missäs puhelimeni on? Mukavampaa tätä olisi kaksin kuunnella.

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s