Lauantaitanssit

tanssitTiedättekö lapsukaiset mitä. No ette varmasti tiedä. En tiennyt tätä itsekään vielä pari viikkoa sitten. Minun pitää opetella tanssimaan.

En tiennyt tätä vielä vuodenvaihteessa, kun 30.12.2014 näin divarissa Lauantaitanssit -nimisen kahdeksan lp:n boksin. Hintaa viisi euroa. En ostanut. Boksi jäi kuitenkin kaivertamaan mieltäni ja seuraavana päivänä töiden jälkeen kävin poimimassa sen pois. Tämä ei ollut sattumaa, vaan johdatusta. Meinaan, uudenvuodenpäivänä tajusin, että minun pitää opetella tanssimaan.

Tanssimaan? Voi helvetti. Siis tanssimaan. Tanssihan on joutavata pyöritystä selevän asian ympärillä. Sanoi Simo Hämäläinen kirjassaan Jätkät. Muistan joskus jossain jonkun kanssa käyneeni pitkän keskustelun siitä voivatko mies ja nainen tanssia ilman mitään taka-ajatuksia. Että voiko tanssi olla jotain muuta kuin esileikki. Vastapuoli väitti, että voi ja minä väitin vastaan. Onhan se nyt selvä, että jos mies pääsee puolta metriä lähemmäs naista niin kaikenlaista tulee mieleen. Tanssiessa pääsee. Jos otan naista kiinni jostain tuolta lantion seudulta ja vedän hänet itseäni vasten, niin ensimmäiset ajatukseni eivät varmasti ole, että lasketaanko valssissa kolmeen tai meneekö tango, että hidas-hidas-nopea-nopea. Silti tullaan pokerinaamalla sanomaan, että ”siulla se ei pyöri mielessä kuin se yksi”. Perkele. On se nyt vallan ihmeellistä, jos se yksi pyörii mielessä, kun on tappituntumalla naisesta. Haloo?! Kuka tässä on hölmö?

Niin, tosiaan. Tämä Lauantaitanssit -boksi. Aina sanotaan, että tv-viihde on nykyään ihan perseestä. Niinkuin onkin. Paitsi Suomen huutokauppakeisari. Mutta voitteko ymmärtää, että muutama vuosikymmen sitten yksi tv:n suosituimpia ohjelmia oli sellainen, jossa katsottiin kun ihmiset tanssivat. Ihan tavalliset ihmiset, eivät mediaseksikkäät julkkikset. Ai ette tajua? Ei se mitään, en minäkään. Pitää tuo boksi silti kuunnella. Tilanne on nyt nimittäin se, että aion opetella tanssimaan. Kun on pätevä opettaja.

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Huuhaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Lauantaitanssit

  1. Digiseniili Turusta sanoo:

    Tulihan se asia sieltä. Viimeisessä lauseessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s