Digiseniilit käsitetasolla

bibliofilosofia”Olemme tainneet ilmoittautua bibliofilosofian kurssille” loihe vierustoverini Jukka lausumaan tiedon organisoinnin menetelmät -oppitunnilla, kun keskustelun aiheena oli funktionaalisen entiteetti-relaatiomallin käsite. Juuei, turha kysyä. En tiedä mitä se tarkoittaa. Jukka myös lanseerasi termin digiseniili. Digiseniili on henkilö, joka syntyi ja kasvoi maailmassa, jossa ei ollut Internetiä, mutta joka nykyään joutuu kilpailemaan diginatiivien kanssa osaamisessa kaikenlaisten nykyajan härpäkkeiden ja muiden twitterien parissa. Olen digiseniili, mutta ylpeä sellainen.

Olin siis taas Turussa opiskelemassa. Jostain syystä juna-aseman kyltissä luki Grankulla, mutta kai se joku Turun lähiö sitten on. Oikein mielenkiintoiset lähipäivät olivat, vaikka asioista osa meni yli hilseen. Ihan pieni osa vain, ehkä 95 % tai jotain. Mielenkiintoisuudesta huolimatta tuli ensimmäistä kertaa kuitenkin tosissaan mieleen, että miten tästä kaikesta selviän. Lapsien, työn, pitkän työmatkan ja opiskelun yhdistelmä on haastava. Vapaa-aikaa -tai omaa aikaa- ei yksinkertaisesti ole. Tai onhan sitä joka päivä sen kaksi tuntia, jonka istun autossa.

No, ittepä tilasin. Mutta tiedoksenne, että minua on seuraavaan kahteen vuoteen täysin turha pyytää yhtään mihinkään. En yksinkertaisesti kerkiä.

Ihan ilman levyjä en tälläkään koulumatkalla jäänyt. Ystäväni Mika löi käteeni nipun c-levyjä ja ulkomailta asti raahaamansa Picturen Diamond dreamer -lp:n. Eli Hardrock -83 -kokoelmani on nyt täydellinen! Mitä tuossa nyt siis meni, vähän reilu 30 vuotta. Levykeräilijän ei pidä hätäilemän. Tosin enhän minä ole, keräilijä, pois se minusta.

Sen verran otti opiskelu voimille, että levykauppoihin en enää jaksanut. Nyt vähän harmittaa, koska heti junassa tajusin, että Pink Floydin Endless river olisi jo ollut saatavilla…

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Huuhaa, Kirjasto. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s