Mistä sitä tällä viikolla kirjoittaisi?

pajamaOmatunto soimaa, en ole päivittänyt blogiani pariin viikkoon. Nyt väännän jonkun tekstin vaikka väkisin:

”Niinkuin hyvin tiedetään, harrastan heräteostoksia. Kun näin divarin laarissa Pajama Slave Dancersin lp:n Blood, sweat and beersin kansikuvan tajusin heti, että tämä äänilevy kuuluu hyllyyni. Kun tutkailin biisien nimiä lopullisesti varmistuin asiasta. Draggin’ for beers, No dick, Homo truck drving man, Jesus skates, Surfin’ sex machine, Bare naked. Tämän täytyy olla samaa kamaa kuin Country Darkin Dead man’s handjob. Jonkinlaista kieroutunutta kantria, siis. Onpahan taas yksi sellainen levy hyllyssä, jota en toivo lapsieni löytävän vielä muutamaan vuoteen.”

Ääh, ei tästä saa juttua aikaiseksi. Sitä paitsi ei tässä kantria ole kuin nimeksi. Taidan kirjoittaa aina ajankohtaisesta aiheesta, eli puolustuksen puheenvuoro levyjenostamisen puolesta:

”Minkä verran siulla oikein on niitä levyjä? Tuttu kysymys. Tuttu kysymys varmaan kaikille niille hölmöille, jotka vielä äänilevyjä ostavat. Itsekin sen joskus esitän tavatessani kaltaiseni hölmön. Vaikka levyjen määrä ei loppujen lopuksi kerro mistään mitään. Levyhyllyn sisältö kertoo paljonkin. Kuuluisa filosofi Rob Fleming loihe lausumaan, että vakavasti otettavalla henkilöllä tulee olla vähintään viisisataa äänilevyä. Ehkä näin on.

En tiedä milloin voi sanoa omistavansa ison levykokoelman. Riittääkö siihen se, kun määrät aletaan ilmoittaa metreissä vai se, kun levyille pitää vuokrata varasto kodin ulkopuolelta. En tiedä. Oli niitä levyjä miten paljon tahansa, niin aina tulee joku sanomaan, että kaikki tuo musiikki mahtuu yhdelle kovalevylle ja löytyy Spotifysta. Että mitä järkeä? Siihen tiedän vastauksen. Ei mitään. Ei yhtään mitään. Mutta kivaa se on. Se, että levyjä on.”

Ei hemmetti, ei tule mitään. Sitä paitsi kohtahan levyjä ei osta kukaan, kun kivijalkaliikkeet lopettavat yksi kerrallaan. Taidan raapaista kasaan Anonyymit addiktit -session:

”-Hei Mika.
-Hei.
-Sopiiko, että tänään keskitytään vinyylifetissiisi?
-Häh? En minä ole mikään vinyylifetisisti. Paljaasta ihosta pidän.
-Tarkoitan näitä vinyyliformaattiin puristettuja äänilevyjä. Pelkkä fetissihän se sinulle on.
-Eeeikä ole. Vinyyli on muuten vain ylivoimainen formaatti.
-Ahaa, olet siis hifisti.
-No en tod. En näillä rokinrenkutuksen ja metsätöiden turmelemilla korvilla. Kohta mitään kuule.
-Ai jaa. Olet kuitenkin keskittynyt äänentoiston laatuun ja sinulla on loistavat stereot, jotka toistavat vinyylilevyn kaikki hienoudet täydellisesti?
-Eikun tuommoiset ihan perusstereot vain. Minä mitään äänentoistosta ymmärrä. Neulan aina välillä vaihdan ja pitch controllia pikkuisen väännän tarvittaessa.
-Niinkö? Et kohdista rasiaa? Et käytä kullattuja plugeja, paksut piuhat eivät lepää jalopuisten tukien päällä, et ota rannekelloa kuunnellessasi pois resonoinnin minimoimiseksi?
-Anteeksi?
-Tämä on hämmentävää. Säilytät kuitenkin äänilevysi suojamuoveissa, ostat kaikkiin uudet sisäpussit, joita et työnnä kansiin, vaan säilytät itse levyn uudessa sisäpussissa kannen suojamuovissa, ettei kansiin pääse tulemaan repeämiä?
-Häh? En tietenkään. Käyttöesineitä nämä ovat. Mitä sitten jos kannet vähän repsottavat ja levy rätisee. Ei midis.
-Eikö olisi helpompi kuunnella cd:tä?
-Kuuntelen minä niitäkin. Kotioloissa tosin hyvin harvoin nykyisin.”

Eihän tässä ole mitään hauskaa. Ketään tuommoinen kiinnosta. Olkoon. Pakkoko tätä blogia on päivittää, jos ei ole mitään sanomista. Kuuntelen levyjä vaan. Nyt soi Frehley’s Cometin Second coming. Hienoa kasariheviä! Ja rehellisyyden nimissä myönnän, että ainoa motiivi tämän sepustuksen kirjoittamiseen oli Blood, sweat and beersin kansikuva.

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Huuhaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Mistä sitä tällä viikolla kirjoittaisi?

  1. aki sanoo:

    lueskelin sun juttui….pisti silmiin rehtorit juttu….cdt loppu…en oo kyl uusintapainoksiakaan löytänyt …nimim. sokea :=)

    • Mika sanoo:

      Niin, ehkä se Millionääri -uusintajulkaisukin sitten taas kerran jäi tekemättä? En minäkään muista moista nähneeni.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s