Vappusinkkuilua

sinkutVappuaatto. Vappuaaton sinkkuelämää. Joku nuorempi ja laihempi ja lihaksikkaampi menisi baariin. Yrittäisi saada sinkkuelämän loppumaan. En minä. En jaksa. Vietän vappuni parhaassa mahdollisessa seurassa. Yksin. Tai on minulla seuraa. Emmylou, Rosanne ja Lynn. Brigitte ja muut ranskalaiset naiset. Sitä paitsi telkkarista tulee Suomen huutokauppakeisari. Olen nostattanut taisteluhenkeäni kuuntelemalla Agit-Propia, KOM-teatteria ja Reijo Frankia iltapäivästä asti.

Mutta nyt sinkkuelämään. Jos vappuna ei nousta barrikadeille, niin sitten pukeudutaan hassuihin hattuihin ja käyttäydytään hölmösti. En minä tietenkään, mutta olen kuullut joidenkin näin tekevän. Sen sijaan kaivan sinkkukoreista sinne syystä tai toisesta päätyneitä suomi-iskelmiä. Taistelulauluja koko iltaa jaksa. Ensin pari päivää sitten 50’s divarista poimimani Lasse Liemola laulaa Paul Ankan sävellyksiä -ep. Duoda, duoda. Sanoisi Nikke Pärmi. Ei riitä Lassella ääni Pauliin, ei. Divarin setä pyysi olemaan tuomitsematta Lassea tämän ep:n perusteella. Ok, en tuomitse.

Tapio Rautavaaran Exodus. Ei pärjää Piafille, ei Boonellekaan. Mutta hieno biisi on hieno biisi aina. B-puolen elokuvallinen kantrijolkotus Viisi veljestä toimii oikeastaan paremmin. Onnistunutta Villi Pohjola -tunnelmaa siinä.

Hyvä ystäväni kehui Markus Allanin Tangon kotimaa -levyn maasta taivaisiin. Sen innoittamana poimin divarista saman miehen Liljankukka -sinkun. Komeaa kuunneltavaa tämä siinä missä Tangon kotimaa. B-puolen Yhden illan ystävä sopii tietty mainiosti sinkkuteemaan.

Joskus teininä ostin Oiva Kaltiokummun sinkun Tulit elämän teillä vastaan. Siksi, koska miehen taiteilijanimi oli Lapin sheriffi. Se huvitti minua, silloin. Kurjinta tässä on se, että tämä sinkku on minulla edelleen, mutta samoihin aikoihin ostamani Rattuksen ep on kadonnut taivaan tuuliin. Sillä tienaisi eläkerahat, Lapin sheriffillä ei. Valitettavasti olen pirun huono luopumaan levyistäni, huonoistakin. Jokaisen levyn ostamisella on ollut joku syy, siksi niitä on niin vaikea hävittää. Näköjään tätäkin.

Vicky oli seksi-idoli silloin, kun en vielä tiennyt mitä tarkoittaa sen kummemmin seksi kuin idolikaan. Näinkö aina meille täällä käy. Hieno biisi. Barbie Benton on seksi-idoli näin aikuisenakin, on se. On kyllä Vickykin. Hyvin Vicky vetää. Niin hyvin, että toinen nainen jatkakoon: Carola. Penkki, puu ja puistotie. Tästä ei kukaan voi olla pitämättä. Ihan loistava. Nostalginen, kaunis, iskevä. B-puolen Toinen on hieno sekin. Pitäisi oikeastaan ostaa Carolan boksi…

Jukka Kuoppamäen laulutyyli on jotensakin rasittava, mutta hienoja biisejä mies on tehnyt. Kuten Kultaa ja kunniaa. B-puolen Pasaatituuli on kelvollinen folkrockrenkutus. Muuten, uskokaa tai älkää; pidän Kuoppamäen Pieni mies -kappaleesta. Epäilen tosin, että vaikka sitä aina haukutaan, niin silti siitä pitää jokainen jolla on poika.

Yritän pitää periaatteenani, että jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, en sano mitään. Siksi jouduin aika pitkään miettimään mitä kertoisin Närhi -nimisen artistin kappaleesta Koivu ja tähti. Hotel Californian suomentaminen ei ole kaikkien aikojen kuningasidea. Kansikuvan äijä on hurjan näköinen ja hänen takanaan seinällä on kuva vielä hurjemmasta rouvashenkilöstä, mutta kansi ei tätä taideteosta pelasta. Kuunnelkaa itse ja tehkää omat johtopäätöksenne. Olisi tämän huonomminkin voinut tehdä. Esim. Danny. B-puolen Do wah diddy diddy -suomennos nauratti minua. Valitettavasti tämä ei ollut kehu.

Meinasin kuunnella vielä Pentti Oskari Kankaan 7 Seinähullua Veljestä ja Kelpaisiko sexi -sinkun, mutta taidan jättää sen myöhemmäksi. Ko. biisiin liittyy hauskoja muistoja. Mutta ei niistä sen tarkemmin. Vieläkin hävettää.

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Vappusinkkuilua

 1. P.H. sanoo:

  ”Viisi Veljestä” orkkis on Marty Robbinsin ”Five Brothers”. Martyn albumit ”Gunfighter Ballads & Trail Songs” ja ”More Gunfighter …” ovat lännenlaulujen aatelia. Kannattaa tsekata. Happy vappu!

 2. Michka sanoo:

  Eikös se tämä ”Närhi” mahda olla Seppo Närhi, Kemopetrolista ja sittemmin myös soolourastaan tutun Laura Närhen isä? Kuulin tuon Koivun ja tähden pitkästä aikaa radiosta (joo, mä kuuntelen Nostalgiaa) ja aika kaukanahan se on orkkiksen loistosta. Sinänsä diggailen kökköjä suomennoksia tuolta aikakaudelta, niissä on sellasta kivaa camp-viehätystä.

  • Mika sanoo:

   Nyt kun sanoit, niin olen tainnut jostain lukea saman ko. sukulaisuussuhteesta. Eihän tuo coveri nyt niiiin huono ole, on niitä kuultu paljon huonompiakin. Vappuna tulee kirjoiteltua kaikenlaista…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s