It’s a Beautiful Day

its a beautiful dayJoskus on pirun vaikea ymmärtää mitä levy-yhtiön markkinointimerkonomin päässä liikkuu. ”Jaa, pitäis uudelleenjulkaista It’s a Beautiful Dayn debyytti-lp. Hmm, siinä alkuperäisessä painoksessa oli todella kaunis, tyylikäs ja nostalginen kansikuva. Korvataanpas se jollain modernilla umpisurkealla loungeroskalla. Pannaan siihen jotain merta ja hiekkarantaa ja aurinkotuolia ja drinkkilasia. Kyllä meinaan kauppa käy.” Jotenkin noin kai se on mennyt.

Kansista viis, musa ratkaisee. Muutama viikko sitten löysin 50’s divarista It’s a Beautiful Dayn Marrying maiden -lp:n. Vallan mainio on se, etenkin kappale Don and Dewey progejytässään on ihan ykköstä. Olin kovasti tyytyväinen, kun myös debyytti-lp nökötti saman firman laarissa pari päivää sitten. Luin nääs Jake Nymanin vastailmestyneestä (1979) Rocktieto -kirjasta, että vaikka Marrying maiden on hyvä, on debyyttilevy vielä parempi. Odotukseni olivat korkealla, kun panin levyn soittimeen.

Hieno levy tämä onkin. Vaikka siltä puuttuu Don and Deweyn tapainen selkeä hitti. Se oli muistaakseni Marrying maidenin ainoa jytäbiisi, tällä levyllä niitä on useampia; Wasted union blues on ankaraa daideellista vääntöä ja Bombay calling jytää myös. Bombay calling on sen verran hieno viisu, että Deep Purple pisti sen myöhemmin nimiinsä Child in timena. Nykyisin intterneettissä joku saattaa ärähtää, kun vastaavaa tapahtuu. Blackmore oli Jimmy Pagen ja vanhojen bluesmiesten tapaan mestari ”ottamaan vaikutteita” milloin mistäkin.

Ei It’s a Beautiful Day mikään jytäbändi kuitenkaan ole, ei ei. En oikein osaa kuvailla mitä se on. Ei tarvitse osatakaan, koska Spotify. Musiikista kirjoittaminen on just yhtä turhaa kuin levyjen ostaminen. Kirjoitan ja ostan silti, jäykkäoppinen hölmö kun olen. It’s a Beautiful Day on sekoitus taidemusaa, kansanmusaa, hippihommia ja progea jytää. Kansanmusafiilisten takia tekisi mieleni puhua näistä kalifornialaisista samaan hengenvetoon vaikka The Incredible String Bandin tai Fairport Conventionin kanssa, mutta ehkä ne ovat liian kaukaa haettuja vertailukohtia. Eri mantereeltakin. Tai siis saarelta, tai jotain. Ja It’s a Beautiful Day naittaa folkkiinsa tosiaan proget ynnä jytät. Rumpusoolonkin, perhana. On niillä hankalat nimet kaikilla, kuitenkin.

Niin. Vaikka sanoin, että musa ratkaisee enkä muutenkaan metsästä levyhyllyyni ensipainoksia tai vastaavia, niin toivon jonain kauniina päivänä saavani tämän levyn hyllyyni alkuperäisillä kansilla varustettuna. Sen verran järkyttävä tämän uusintapainoksen ulkoasu Marrying maidenin rinnalla on. Toivottavasti merkonomi sai kenkää.

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: It’s a Beautiful Day

  1. K.p.Tikka sanoo:

    Mielenkiintoist, kun et edes maininnut nimeltä helmiä White Bird & Hot Summer Day… Meitä jo 70-luvulla levyjä ostaneita vitutti silloin suunnattomasti, kun tätäkään ei saanut kuin käytettynä & tolkuttomalla markkakasalla; Eka uudelleenjulkaisubuumi alkoi vasta 80-luvulla… Sama homma jonkun Emtidin Saatin ja vaikka Blues Sectionin alkuperäisten albumien kanssa.

  2. K.p.Tikka sanoo:

    Sit on vielä sellaset levyt noilta, kuin Chose Quality Stuff, Anytime sekä Live at Garnagie Hall ja Today, missä ei ole David La Flammea enää mukana… Voipi olla, että noiden jälkeenkin on jotain ilmestynyt, ainakin ne on keikkailleet vielä 2000-luvullakin, ja taas D.LaFlammen johdolla. Oon kuullut bootzin nimeltä It WAS A Beautiful Day, se oli jostain reunionista jo 70-80-luvun vaihteen tienoilta… Joskus 70-luvulla löytyi myös LaFlammen soolo-lp, missä oli uudet versiot White Birdistä ja Hot Summer Daystä…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s