Soundi 1975-2014

Hyvä ystäväni, suomalainen rocklehti Soundi kuoli äkillisesti ja väkivaltaisesti maaliskuussa 2014 pikkuista vajaa neljänkymmenen vuoden ikäisenä. Kuolema ei sinällään ollut yllätys, olihan Soundi sairastanut jo pitkään. Yllätys oli kuitenkin kuoleman tylyys: Omistava taho irtisanoi toimittaja Juho Juntusen. Ko. taholle ei riittänyt päätoimittaja Timo Kanervan totaalisen tyylitön poispotkiminen omistajanvaihdon yhteydessä, vaan sen piti vielä antaa potkut sille miehelle, johon Soundi on suurimmalta osaltaan henkilöitynyt ainakin sen koko 31 vuotta, jonka minä olin lehden lukija.

Olen katkera. Ymmärrän, että aika ajoin lehden linjaa täytyy uudistaa ja koviakin ratkaisuja täytyy tehdä, mutta joku roti, perkele. Tuskin se olisi omistajien lompakossa tuntunut, vaikka Juntuselle olisi maksettu palkkaa ne muutamat vuodet, jotka hänellä eläkeikään vielä oli.

Soundi oli meidän keski-ikäisten juttu. Lämpimästi toivon, että kaikki keski-ikäiset lehden tilaajat irtisanovat tilauksensa. Ja että meidän keski-ikäisten suosikkibändit jättävät Soundin haastattelut vastaisuudessa väliin. Ei kai niitä sinne enää tosin kaivatakaan.

Ikävä jää Juntusta, Jussi Niemeä, Pekka Lainetta, Esa Kuloniemeä, Ville Piristä, Pauli Kalliota ja montaa muuta Soundin ”avustajaa”, mutta ei voi midis. Aikansa kutakin.

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Huuhaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Soundi 1975-2014

 1. Kaima stadista sanoo:

  Tuolla toisaalla ehdinkin jo todeta että oli se Soundi niin eri lehti aikoinaan, kun Juho Juntunen, Waldemar Wallenius ja Jussi Niemi kirjoittelivat monisivuisia artistihaastatteluja, levyarvioitaan tai muuten vaan sauhusivat musasta – ehkä minäkin muistaisin paremmin Waldemarin 80-luvulla kirjoittelemat blues-jutut kuin monia asioita oppitunneiltani. Ehkä Soundi-lehti olikin oppikirjani. Mutta onpa melkoisella suomirokin näköpaikalla ollut sitten Juho Juntunenkin, kun alkaa muistelemaan Tuuliajolla-kirjaa ja kaikkia niitä legendaarisia Soundi-juttuja.

  • Mika sanoo:

   Juu. Toki lehti on eri ja toki vanhojen partojen on aika joskus väistyä. Waldemar ei ole tainnut enää pariinkymmeneen vuoteen kirjoitella lehteen?

   Mutta kyllä Pop Media on hoitanut nämä ”eläköitymiset” niin jumalattoman tyylittömästi, että ei mitään rajaa.

 2. Michka sanoo:

  Reilu 20 vuotta tuota tuli tilattua, mutta kyllästyin ja lopetin tilauksen jo muutama vuosi sitten. Eihän tuo enää pitkään aikaan tosiaan ollut se sama lehti kuin silloin nuoruudessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s