Deep Purple – Perfect strangers live

purple-Mitä sinä oikein katsot? Jotain umpipaskaa Purple-konserttia?

-Häh? Tämä mikään umpipaska ole. Hieno keikka vuodelta -84. Paketissa tupla-lp, kaksi ceedeetä ja dvd.

-Ei herra jestas. Maksoit ittes kipeeks tämmöisestä?

-Eeei tää niin kallis ollut. Muutaman hassun kympin.

-Kuuntele nyt. Blackmore veivaa jotain ihan toista biisiä kuin muu bändi.

-Eikä veivaa. Se vähän vaan improvisoi.

-Improvisoi tosiaan. Mikä sitä riepoo, hyvä soittajahan se kuitenkin on.

-No, Purpleen nyt vaan kuuluu, että välillä tulee haastavampaa jamittelua.

-Niin. Olihan ne tosiaan jo vanhoja miehiä silloin comebackin aikaan. Jotain neljäkymppisiä. Ei voi muistaa kaikkia biisejä, että miten ne menevät. Mitä siitä Perfect strangersista on aikaa? 30 vuotta.

-Ei siitä niin pitkä aika ole, vastahan se ilmestyi. Siitä on, ootas hetki, siitä on… 30 vuotta. Oho.

-Hyvä levy se on, miten tää live on tämmöistä kuraa?

-Eikä ole. Ei ole. Kuuntele A gypsy’s kissin soolo. Älä tule minulle sanomaan, että Blackmore on huono. Sinä vaan taas otat tuo insinööriasenteen musiikinkuunteluun. Ei se niin nuukaa ole, jos välillä soittaa luovasti. Kuuntele saamari vaikka Wynton Marsalista, jos suorittaminen on niin tärkeää. Jätä rokinrenkutus meille tunneihmisille. Laske tahteja ja mittaa virettä tylsien oikeinsoittajiesi parissa, perkele.

-Joo joo, mutta oikeesti. Mikä tässä niin tunteita herättää? Gillankin rääkyy tosi surkeesti.

-Ai mikä herättää tunteita? Perfect strangers oli ensimmäinen levy, jonka ilmestymistä odotin kuin kuuta nousevaa. Välitunnilla mietittiin miltä se tulee kuulostamaan. Tuleeko Rainbowta, tuleeko Purplea. Siihen levyyn liittyy niin paljon muistoja, että totta kai samat biisit livenä aiheuttavat lämpimiä fiiliksiä. Tässä on viisi biisiä Perfect strangersilta. Uskalsivat jättää monta klassikkoa soittamatta, että saivat uudet biisit settiin. Ja kun kasiviis tuli vielä telkkarista ja radiosta saman kiertueen konsertti Pariisista. Se on vieläkin äänitettynä kasettina tallessa, katso nyt. Kohta teen vertailevaa tutkimusta ja kuuntelen tämänkin.

-Muistan sen joo. Siinä oli kovat lasershowt ja muut, Danny-show kalpeni sen rinnalla. Tässä ei ole mitään. Vähän savua lavalla ja äijät seisoskelevat.

-Siihen aikaan se oli vielä musiikki mikä ratkaisi, ei se miltä äijät näyttävät tai mimmoiset on kulissit. Yhdellä kaverilla oli videot siihen aikaan, se nauhoitti konsertin ja katsottiin se monta kertaa.

-Siitähän oli jätetty Child in time pois teknisten ongelmien takia. ”Teknisten ongelmien”. No, tältä uudelta hankinnaltasi selviää se minkä kaikki tiesivät, että Gillan oli se tekninen ongelma.

-Niin no. Eihän se ihan elämänsä parhaassa kuosissa tässä ole, myönnetään. Mutta se on kuitenkin Gillan. Se riittää.

-Ai se riitää. Voi luoja. Eiku Gillan ja Chuck Berry samalle keikalle vaan. Se riittää, että ovat lavalla.

-Äläs ny. Gillan on ihan hyvässä kuosissa ikäisekseen nyt. Now what?! on hieno levy.

-Kuuntelee sitä. Mutta tämä. Sinulla on ennestään jo ties miten monta Purplen liveä. Paljon parempaa liveä. Silti soitat tätä.

-Tämä on kuitenkin tärkein. Perfect strangers on yksi tärkeimmistä ns. reaaliaikaisista julkaisuista, joita ikinä olen ostanut. Täysin kuuntelukelpoista kamaa edelleen, vaikka Paicen rummutus onkin paikoin aika kestämätöntä kuunneltavaa. Mihin ihmeeseen se hukkasi grooven tuossa vaiheessa uraansa.

-Kuuntele liveä minun puolestani. Pane kaikki soimaan samaan aikaan, lp, cd ja dvd. Tulee maksimaalinen kuuntelukokemus huonoa soittoa ja karseaa laulua.

-Pää kiinni tai panen Last concert in Japanin soimaan.

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Deep Purple – Perfect strangers live

 1. Michka sanoo:

  Luin tän postauksen eilen ja mitä siitä seurasi? Tän aamun koiralenkillä päässä soi Child in Time ja siinä samalla tuli muisteltua, kuinka kova juttu Perfect Strangers ilmestyessään mullekin oli, kuinka Nobody’s Perfect -livelevy oli massiivinen pettymys (ois ne tekniset ongelmat voineet iskeä silloinkin) ja kuinka aika on kullannut muistot Mk. II:n vihoviimeisestä keikasta, jota onnekseni olin todistamassa. Ekat näkemäni Morsen aikaiset keikat oli kovia. Morse Purplessa on vähän sama kuin Wylde Ozzyn bändissä. Niin kauan ihan hyvä kun soitteli edeltäjiensä matskua hieman varioiden, mutta mitä enemmän se oma tyyli nousee pintaan, sitä tylsempää tilutusta saadaan kuulla. Ei se tekninen taituruus vaan yksin riitä…
  Nyt kuunneltuna Nobody’s Perfect ei ole kyllä ihan niin surkea kuin muistikuvissani. Ehkä sitä oli nuorenpana vaan niin ehdoton. Sehän on äänitetty -87 ja tuolloin oli lavoja jo ehditty jonkin verran uudelleen kasaamisen jälkeen koluamaan. Vuonna -84 tilanne on ollut hieman toinen, eikä siis ole mikään ihme, jos homma on hetkittäin hieman hukassa. Kaiken tämän huomioiden PSL soimaan. Kuulostaa paremmalta kuin pelkäsin, joskin myös huonommalta kuin toivoin. Ei mikään täyskatastrofi kuitenkaan. Biisilistaa silmäillessä en voi olla miettimättä, että mitenköhän Gillanin ego on kestänyt Difficult to Curen päätymisen settilistaan? Siitä aatokset palasi taas Helsingin jäähalliin -93, missä Blackmore väläytteli pätkiä Mk. III -aikaisesta matskusta. Hetken ehdin toivoa, että olisivat yllättäneet ja vetäisseet Burnin, mutta ei sentään. :)
  Tulipa pitkä ja rönsyävä kommentti, sori.

 2. En näköjään ollut ainoa, jolle tuli ”Last Concert in Japan” mieleen. Mielestäni se on ihan ok, vaikkakin ”This Time Around – Live in Tokyo” on parempi eikä sekään mikään mestariteos ole. Tosin pahin ongelma noilla kahdella ei todellakaan ole Bolin, vaan Coverdalen järkyttävä mylvintä.

  • Mika sanoo:

   Jaa, tuo onkin mielenkiintoinen näkökanta. Bolinin kiljunta on se, mikä minua noissa rassaa. Pitääpä ottaa kuunteluun ja tarkkailla Coverdalea.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s