The Country Dark – Dead man’s handjob

countrydarkThe Country Dark. Hieno nimi bändillä. Lienee Kellopeliappelsiinista peräisin: ”And soon it was trees and dark, my brothers, with real country dark.” Savolaiset jotain country darkista tietävät, maalaiset. Tuon nimisen bändin levy oli ostettava, vaikka en ennestään tuntenut. En myönnä kansikuvalla olleen vaikutusta ostopäätökseen. Toki se toi muistoja teini-iän korttipeleistä. Tai korttien selailusta, niillä mitään pelata voinut. Levyn nimi, Dead man’s handjob, on yhtä törkeä kuin kansi ja biisien nimet: Buttplug, Truckstop whore, Cock teasing chick, Wank alone. Ei tämmöinen levy voi olla huono.

Eikä Dead man’s handjob huono ole. Ei tosin mestariteoskaan. Huumorikantrin ja psychobillyn sekoitus, pornolla savolaistettua Crampsia. Buttplug, Don’t wanna come too soon, Shemale, Cock teasing chick ja Dickhole ovat kunnon meininkiä, mutta välillä homma menee liian löysäksi, sille huumorikantrilinjalle. Olen kantrin ystävä, ei siinä mikä. Mutta sitä enemmän oletin kuulevani crampsmaista hurjuutta. Toisella kuuntelukerralla levy kuulosti paremmalta, kun tekeleen graafisen ilmeen takia ylimitoitetut ennakko-odotukset eivät enää häirinneet.

En voi huonolle huumorintajulleni mitään, Dead man’s handjobin välittämä sanoma vetoaa minuun ja hymyilin monesti tekstejä lukiessani. Vaikka vähän häpeillen. Itse musiikki kuulosti paikoin liian kieli poskella tehdyltä ja huumorimusiikki ei ole meiksin juttu. Olen niin saamarin tosikko. Kantri on vakava asia -on on on- ja The Country Darkin kannattaisi painottaa psychobillypuolta. Silloin rajuus jyräisi huumorin ja musiikista voisi nauttia naureskelematta. Vaikka se hauskaa edelleen olisikin.

Oikein mainio äänite tämä kuitenkin on ja kansitaide ansaitsee täydet pisteet. Ehkä tekstitikin: ”Well maybe she ain’t so pretty and she ain’t got no teeth, but she got big booty and that’s all I need.” Silkkaa runoutta. Ja taas yksi semmoinen lisä levyhyllyyni, jota pitää piilotella lapsilta. Ja myös taas yksi sellainen levy, jota kannattaa suositella niille, joiden mielestä nykyisin ei tehdä hyvää musiikkia.

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s