Ville Juvonen – Different but the same

villejuvonenSerkkupoika löi äänilevyn käteeni. Oli joidenkin hämärien bisnestensä varjolla saanut niitä nipun. ”Tee tuosta blogimerkintä.” Eeei, en tee. Taas jotain ambientia. Planeettojen vyörymistä ja tuulen suhinaa. Niistä mitään tajua. ”Tee tuosta blogimerkintä. Tai itket ja teet.” Teen teen, koko ajan olin tekemässä.

Alkaa lyödä leiville, tämä blogi. Puolenkymmentä levyä olen saanut ilmaiseksi. Vain siksi, että kirjoittaisin niistä jotain. Jokohan jättäisin päivätyöt. Niin mielelläni kuin uskoisin, että olen saanut levyt ylivertaisen musiikillisen analysointikykyni, suurenmoisen kirjoitustaitoni ja blogini valtavan lukijamäärän takia, niin tuskin vaan. Kyse lienee siitä, että nykyisen valtavan tarjonnan takia levyjä tekevä kansanosa haluaa edes jollain tapaa saada tuotoksiaan johonkin näkyville. Siihen tarkoitukseen kelpaa jopa jonkun kylähullun ylläpitämä blogi. Mikäs siinä, eihän siinä mikä. Kyllä minulle levyt kelpaavat.

Mutta että suhinaa, kolinaa ja aaltojen loisketta, taas. Niillä mielin tartuin Ville Juvosen pitkäsoittoon Different but the same. Levyn saatekirjeessä Juvonen mainitsee yhdeksi suosikikseen Sibeliuksen. Se lisäsi mielenkiintoani kummasti, ankara Sibbe-diggari kun olen. Sibeliusta en levyltä kuitenkaan kuule, sen sortin taidemusiikkia tämä ei ole. Ambientin, progen ja 80-lukulaisen Kraftwerk-vaikutteisen laadukkaamman syntikkapopin yhteensulautumaa kuulen. Kompetenssini ei riitä noiden tyylien tarkempaan pohdintaan, vaikka kaikkia laatuja levyhyllystäni löytyy. On siis pakko ottaa Different but the same ihan vain omana itsenään, ilman vertailuja. Antaa musiikin soljua kaiuttimista sellaisena kuin se on. Oikeastaan ainoa artisti, jonka vaikutuksen olen selkeästi levyltä tunnistavinani, on 80-luvun Mike Oldfield. Oldfield tulee mieleen joistain lauluosuuksista ja kitarasta. Ihmettelen, että Juvonen ei häntä vaikuttajakseen mainitse.

Different but the same on omassa sarjassaan juuri sentyylistä kamaa, josta diggaan. Se yhdistelee eri tyylejä. Liki tanssittavasta discojytkeestä kansanmusiikkiin, ambientista haastavaan poppiin, etnoprogesta fuusiojaskaan. Ainekset on sekoitettu sulavasti ja levyn musiikki koostuu biiseistä, ei pelkästään taustamusiikista. Jos nyt kukaan ymmärtää mitä vähäisellä ambientymmärykselläni yritän sanoa… Pelkät äänitehtosteet ja syntikkamatto eivät minulle musiikiksi riitä. Rentoutuskasetit ovat eri asia kuin musiikki. Juvosen levy on musiikkia.

Näin isänpäivän iltana, kun lapset ovat palanneet jo äidilleen Different but the same on parantavaa kuunneltavaa. Se on rauhallista, pysäyttävää. Se ei sisällä sydäntäriipiviä ahistusbiisejä menetetyistä rakkauksista tai tulevista menetetyistä rakkauksista. Sen soidessa voin keskittyä vain ja ainoastaan siihen mitä levyltä kuuluu ja ainakin yrittää olla ajattelematta menneisyyttä, nykyisyyttä ja tulevaisuutta.

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Ville Juvonen – Different but the same

 1. Ville Juvonen sanoo:

  Hei

  Jos sinua kiinnostaa ostaa tuo vinyyli ja samalla tukea köyhää taiteilijaa, ota minuun yhteyttä.
  Levyn mukana tulee Latausseteli, jolla voit ladata levyn cd-tasoisen version ja siirtää sen kätevästi puhelimeesi tms. musiikinkuuntelulaitteeseen.

  juvonenmusic@gmail.com

  • Mika sanoo:

   Moi,
   minulla on jo lp, kiitos vaan!

   • Ville Juvonen sanoo:

    Joo, toi oli tuossa vähän niinkuin sellainen mainoksen tapainen. Jos jotakuta kiinnostaa ostaa tuo levy. Sen saa suoraan multa postitse.
    Sitä on myös saatavilla joissain levykaupoissakin ja digijakeluna siellätäällä ympäri nettiä.
    Youtubesta löytyy muutama biisi levyltä ja aiemmalta levyltä.

 2. Ville Juvonen sanoo:

  Ja Spotifystä löytyy tämä levy myös.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s