Ellipsi – s/t

ellipsiEräs tunnettu lauluntekijäkaksikko teki taannoin biisin maailmasta ilman rakkautta. Maailma ilman rakkautta olisi tyly paikka. Ja Suomi ei olisi Suomi ilman Lovea. Ilman Lovea Suomesta puuttuisi jotain suomalaisuudelle oleellista. Miettikää hetki miten järjettömän määrän maailman parasta musiikkia Love records ehti toimintansa aikana julkaista. Osa Loven viehätystä on kohdallani nostalgista, sen artistit olivat merkittävä osa lapsuuteni soundtrackia. Suuri osa Loven artisteista on kuitenkin kestänyt aikaa hyvin. Vaikka Neuvostoliitto romahti ja Chilekin lie nykyisin demokratia.

Yksi näistä aikaa kestäneistä Loven julkaisuista on Ellipsin debyyttilevy vuodelta -72. Ellipsin tunnetuin kappale on Pekka Strengin säveltämä ja Tove Janssonin sanoittama Pieni juhlija, jota ei tällä levyllä ole. Sen sijaan levyllä on kaunista klassishenkistä laulua, kamarimusiikin oloista soittoa, runoutta, pienissä määrin vasemmistolaista sanomaa. Ja paljon rakkautta.

Rokkilevy tämä ei ole; Suomalaisen rockin tietosanakirjastakin Ellipsi löytyy vain sivumainintana Strengiä koskevassa artikkelissa. Ei tätä voi laskea myöskään tiedostavaan laululiikkeeseen kuuluvaksi. Kategorioin tämän siis vain hyvän musiikin karsinaan. En muista, että olisin kuullut tältä levyltä yhtään kappaletta ennen tätä päivää. Silti musiikki kuulostaa tutulta, kuin vanhalta ystävältä. Ehkä se johtuu Love recordsin logosta, ehkä siitä että Loven levyillä on lämmin, tuttu fiilis. Ehkä olen lapsena kuullut näitä. Ehkä hyvä musiikki vain kuulostaa tutulta heti ensikuulemalta. Levyn kannessa on kauniita naisia ja järkyttävän rumapartaisia miehiä. Muoti on iloinen asia.

Maailma ilman rakkautta olisi tyly paikka. Vaikka välillä tuntuu, että elo ilman rakkautta olisi helpompaa. Rakkaus kun tuntuu nykyisin olevan jotain saavuttamatonta. No, ehkä joskus, jossain. Toisessa elämässä. Mikä olisi tätäkin Loven julkaisua sohvalla kuunnellessa, oman rakkaan kanssa.

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Ellipsi – s/t

  1. K.p.Tikka sanoo:

    Eikös tässä orkesterissa ollut Anni Sinnemäen sukulaisia mukana…?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s