Gillan Glover – Accidentally on purpose

accidentally on purpose

1988. Täytin 18. Rupesin seurustelemaan nykyisen kohta ex-vaimoni kanssa. Seilasin tuurilla lukiota läpi, suoritin ehtoja lyhyeltä matematiikalta. Opettajan mukaan ainutlaatuinen saavutus. U2 teki itselleni tärkeäksi muodostuneen Rattle and humin. Jimmy Page aktivoitui Outriderillaan. Lynyrd Skynyrd nousi kuolleista Southern by the grace of Godilla ja Kolmas Nainen mestaruussarjaan Hikisillä siivuilla. Sielun Veljet hämmensi Suomi-Finlandilla. Ian Gillan oli taas saamassa vähäksi aikaa kenkää Deep Purplesta. Teki silti Roger Gloverin kanssa yhteisen levyn, Accidentally on purposen.

Accidentally on purpose on tavallaan yllättävä levy. Jytämusiikin kanssa tällä ei ole juuri tekemistä. Musiikki on aikuisrokkia, syntikkapoppia, funkinsekaista tanssimusiikkia, 50-lukulaista viihdettä. Tyylikästä sekasotkua. Joitain etiäisiä myöhempien aikojen Blackmoren jälkeisestä Purplesta olen levyltä kuulevinani. Kun Gillan edellisen kerran sai Purplesta monoa, rupesi hän hetkeksi tekemään jazzrockia. Tässä on vähän samaa fiilistä, täydellistä irtautumista entisestä. Siksi levy on vain tavallaan yllättävä. Ei irtautuminen entisestä tosin ihan täydellistä ole, levyllä on vanhakantaista rokkiakin. Ja mausteeksi ripaus heviä.

En pääse irti ajatuksesta, että Accidentally on purpose on jonkinlainen keskisormennäyttö Blackmorelle. Gillan ja Glover ovat halunneet näyttää, että ovat edelleen kavereita keskenään ja tekevät mitä haluavat. Sanokoon man in black mitä sanoo. Ei tämä mikään klassikkolevy ole; myönnän etten olisi ostanut ilman tuttuja nimiä kannessa. Helppoa kuunneltavaa kuitenkin.

Vuodesta 1988 on 25 vuotta. Käsittämätöntä. Sehän oli eilen. 1988 25 vuotta sitten tarkoitti vuotta 1963. Siis esihistoriaa. Miten tässä näin on voinut käydä?

 

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Gillan Glover – Accidentally on purpose

  1. ommiK sanoo:

    Hieno kansi, en muistanutkaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s