Del Shannon – Vintage years 1961-1965

delshannon”As I walk along I wonder, what went wrong with our love, a love that was so strong.” Noilla sanoilla alkaa Runaway, yksi hienoimmista popkappaleista ikinä. Edes tämän Del Shannonin Vintage years 1961-1965 -kokoelman hämmentävä kansikuva ei biisin upeutta himmennä. Runaway on aina yhtä hyvä, kuunteli sen miten monta kertaa tahansa. Jos laskisin mitä popkappaletta olen elämäni aikana useimman kerran kuunnellut, pääsisi Runaway top-kolmoseen.  Ehkä Beatlesin I’ve just seen a face menee edelle, Elviksen versio So glad you’re minesta saattaa jopa jäädä taakse. Mutta se onkin bluesia.

Del Shannonin nimi tuli minulle aikanaan tutuksi Mark Shipperin fiktiivisestä Beatles-kirjasta Paperback writer. Ihan sopivassa yhteydessä sinänsä, sillä Shannon teki Yhdysvaltojen ensimmäisen Beatles-coverin versioimalla From me to youn. Jo vuonna -63. Kirjassa Shannon joutuu riitaan George Harrisonin kanssa, koska uskaltautui epäilemään hänen uutta biisiään plagiaatiksi The Chiffonsin He’s so finesta…

Vintage yearsilla on monta hienoa kappaletta. Hats off to Larry, Hey little girl, So long baby, Stranger in town, Keep searchin’. Pari noista jossain määrin toistaa Runawayn kaavaa, mutta kyllä niin hienoa biisiä kannattaa kierrättää. Huomionarvoista on, että Shannon itse sävelsi parhaat kappaleensa. Ne tuovat minulle mieleen Dionin. Joka hänkin kirjoitti parhaat kappaleensa (The wanderer, Runaround Sue, Little Diane ja etenkin Born to cry) itse.

Joku hieman hölmömpi kappalekin Vintage yearsille mahtuu, mutta teinipop on välillä semmoista. Pääasia, että tytöt tykkäävät. Ginny in the mirrorin puuttuminen on harmittava tapaus. Kauhukseni huomasin, että ko. kappale puuttuu myös hyllystäni löytyvältä cd-tuplalta! Move it on over olisi myös tuonut kivaa kontrastia kokoelman sinänsä kevyelle popilmeelle. Eli vaikka Vintage yearsilta löytyy hyvää musaa, on se aivan liian suppea katsaus Del Shannonin musiikkiin edes näiltä vuosilta. Tässä taitaa joutua levyostoksille…

Ei Shannonin ura ihan vuoteen -65 pysähtynyt, vaikka suosio hiipui. Esim. seuraavana vuonna hän teki hienon version Rollareiden Under my thumbista. Niin no, Rollareiden ja Rollareiden; kappaleen komea riffi on varastettu The Four Topsin It’s the same old songista… Nimi oli enne.

Valitettavasti pahasta masennuksesta kärsinyt Shannon katsoi vuonna -90 parhaaksi ampua aivonsa pellolle. Juuri kun häntä oli suunniteltu Roy Orbisonin korvaajaksi Traveling Wilburysiin. ”I’m a-walkin’ in the rain, tears are fallin’ and I feel the pain. Wishin’ you were here by me, to end this misery.”

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s