The Verticals – 8-track

verticalsKuten olen monesti sanonut, ovat heräteostokset tämän homman suola. Levyjenostelun. Ostin siis The Verticals -nimisen bändin kymppituumaisen 8-track, ihan vain sympaattisen formaatin takia. Tai kyllä ostopäätökseen vaikutti myös tilipäivä ja se, että hintalapussa luki ”surf”. Luki siinä myös hinta, mutta se on sivuseikka. 8-track on ilmestynyt 2008 ja bändi näyttää olevan lappeenrantalainen. Tyytyväinen virne kohoaa kasvoilleni heti urkuintron alkaessa. Ou jee! Tää on tätä.

8-track on juuri sellaista musiikkia, josta suuresti pidän. Sellaista, jossa yhdistellään tyylejä, yhdistellään uutta ja vanhaa. Musiikkia josta kuulee, että orkesterilla on perinteet ja historia hallussa. The Verticalsin kotimaisuuden takia siitä tulee väistämättä mieleen Nieminen & Litmanen ja tie-tys-ti Laika & The Cosmonauts. Tosin luulen, että alan bändit ovat yhtä kyllästyneitä Laika-vertauksiin kuin perinteisempää rautalankaa soittavat Agents-vertailuihin. The Verticals sekoittaa groovisti surfia, punkkia, bluesia, funkkia, jytää. Kaikkien surftaiteen sääntöjen mukaan levyltä löytyy elokuvaviittauksia, huumoria ja kirkumista. Ja hyviä biisejä.

Jos bändillä on kappale nimeltä Katsastus, ei se voi olla huono. Onhan kyseessä ihan paras elokuva, jonka vuorosanat tulee jokaisen kunnon miehen osata ulkoa. Jytäelementtejä levylle tuo mark I -aikaisen Deep Purplen mieleen tuova Third ear. Pistolero on lännenelokuvan soundtrackia ja Ein Fall für zweita kuunnellessa ei voi olla miettimättä montako kertaa Matula ottaa turpiinsa. LPR woman on loistava nimi biisille. Samoin Blossanova, joka tuo levylle sopivasti lounge-fiilistä; ei muuta kuin The Verticals seuraavien missikisojen taustabändiksi… 8-trackilla ei ole yhtään täytebiisiä, kaikilla niillä on merkitys.

Tällaisella musiikilla on aina erityinen paikka sydämessäni. 8-track on pyöreää ja rullaavaa musiikkia, joka tuo hymyn huulille ja panee jalan vispaamaan. Ohan se varma.

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s