Krokus – One vice at a time

krokusJoskus ei hyllystä meinaa löytyä mitään fiilikseen sopivaa. Silloin poimin stereoihin yleensä soulia tai rhythm’n’bluesia. Aina toimii. AC/DC on takuuvarma valinta myös. Bon Scottin aikainen. Aina toimii. Kuten tänään. Aikani levyhyllyn edessä jahkailtuani panin soimaan One vice at a timen, bändin levyn vuodelta -82. Yeah! Heti Bonin avaussäkeet kertovat missä mennään: ”Y’all know about sixty nine, burnin’ bones and bedside time.” Heh heh, kyllä se Bon osaa. Vaikka oli One vice at a timen aikaan ollut vainaa jo pari vuotta. Ääni silti ihan entisessä kuosissa.

Eiku hemmetti. Krokuksen levyhän tämä on. Aina menee sekaisin…

Niin. Ei tarvitse olla sibeliusakatemian läpikäynyt huomatakseen yhtäläisyydet Krokuksen ja AC/DC:n välillä. Ihan piti maistella muitakin hyllystäni löytyviä Krokuksia, että olivatko nekin näin AC/DC. Eivät ole, näin. Vaikka ei One vice at a timella ihan yksi yhteen mennä, tuoreemmalla Hoodoolla imitointi on vielä parempaa. Mutta sokkotestissä moni menee halpaan jo tämän kanssa. Jos kerran varastaa, kannattaa varastaa parhailta. Niin AC/DC:kin teki.

Krokus tulee Sveitsistä. Rahamiehiä, siis. Ja sitkeähenkisiä pirulaisia, ensimmäinen levy ilmestyi jo -76. Tai no, nuoria kollejahan nämä rokkareiden nykyiseen keski-ikään verrattuna, liekö kukaan edes kansaneläkeiässä. Vaikka bändin taiteellinen taso hieman -tietenkin- notkahti 80-luvun puolivälissä, ovat heidän tuoreet levynsä jälleen asiakamaa. Vähän niinkus Saxonilla, joka tekee uransa parasta musaa 2000-luvulla. Juu juu, se ei välttämättä ole paljon se, mutta kuunnelkaapa Lionheart. Piru kun en ole saanut sitä vielä hommatuksi.

Se siitä. One vice at a timesta on ihan turha jauhaa. Se on mitä on. Paha AC/DC:stä mitään uutta on sanoa. Bon Sco… eikun siis Marc Storace näyttää levyn takakannessa ihan Osmo’s Cosmosin Jaska Miikiltä.

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s