Smoke and Fire, eli Screaming Lord Sutch and Heavy friends

smokefireAlkoholi on iloinen asia. Kai. Kymmenkunta vuotta sitten eräässä työhaastattelussa kysyttiin, että mites viinan laita. Sanoin alkoholin ja minun olevan hyviä ystäviä. En saanut paikkaa. Tuskin se tuosta vastauksesta johtui. Olen meinaan antanut paljon sekavampiakin lausuntoja työhaastatteluissa. Jos ette usko, niin kysykää nykyiseltä työnantajaltani. Terveisiä sinne jonnekin! Sehän on hyvä, jos alkoholi on ystävä. Sitten ei, jos se on todella tai liian hyvä ystävä.

Heh, arvasitte väärin: Ei, en ole aloittanut uuden vuoden juhlintaa etuajassa. Sattui vain divarissa eteen Smoke and Fire -niminen lp. Smoke and Fire? Kukaan koskaan kuullutkaan. Paitsi. Ostopäätöstä selittää, että levyllä soittaa Jimmy Page, John Bonham, Nicky Hopkins ja Noel Redding, muiden muassa. Lauluholistina David Sutch, paremmin tunnettu nimellä Screaming Lord. Kuulin tämän ns. itseääniteltyltä c-kasetilta vuonna -87 ja nostalgia-arvon takia oli levy tie-ten-kin ostettava. Alkuperäinen julkaisu kantoi nimeä Lord Sutch and Heavy friends, joskus öbaut -70. Tämä Zeppeliiniin viittaavalla tyylittömällä kannella varustettu uusintapainos on vuodelta -85.

Musiikki on Kinksin, Arthur Brownin, Yardbirdsin, levyttämään päässeiden autotallibändien ja muun aikansa rokkaavimman jytämusiikin ynnä psykedeelihtavan popin sekoitusta. Kun teininä tämän ensimmäistä kertaa kuulin, tuntui että koko lössi oli hillittömässä kännissä tai muussa aineessa. Siitä tuo alun johdanto. Nyt vanhana ja kyynisenä en ole asiasta niin varma. Hyvältä nääs kuulostaa. Pastissinomaiselta paikoin kenties, mutta hyvältä silti ilman sen kummempia etyylialkoholi- tai muita kemikaalispitoisia vähättelyjä. Voi tietysti olla, että musiikkimakuni on neljännesvuosisadassa huonontunut. Kuuloni ainakin. Mutta kun en teininä tiennyt tämän olevan vuodelta -70. Ei ollut intterneettiä, nääs. Luulin kyseessä olevan jonkun juuri ennen Bonhamin kuolemaa tapahtuneen session, 70-luvun lopulta.

Pieni selitys tuohon pastissinomaisuuteen. Meinaan, tämä kuulostaa kuin britit soittaisivat musiikkia, jonka varastivat niiltä amerikkalaisilta, jotka varastivat musiikin niiltä briteiltä, jotka varastivat musiikin amerikkalaisilta. Selkeää, eikö?

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s