Attentat Rock – Strike

Ranskalaista hevirokkia? Häh? Ei kai Ranskassa soiteta minkäänlaista rokkia. Syödään patonkia ja lauletaan chansoneita. Vaikka Jacques Brelkin oli belgialainen. Ihan ykkössäijä kuitenkin, ei kai Amsterdamia kovempaa biisiä ole koskaan ikinä missään. No on Ranskassa Magma kuitenkin. Vaan tänään kaivoin kuunteluun Attentat Rock -nimisen orkesterin lp:n Strike. Vuodelta -85. Olin tuolloin rippikouluikäinen. Striken ostin neljäkymppisenä. Mikään ei ole siis muuttunut?

Striken kannessa on heviestetiikalle tyypillistä symboliikkaa, takakannessa on töröhuulisia permanentattuja miehiä trikoissaan, hapsusaappaissaan, lenkkareissaan, verkkopaidoissaan, niiteissään, dingokynsikkäissään. Että ehkä puhe hevirokin homoeroottisesta virityksestä ei ole ihan huuhaata. Tosin naispuolisen ystäväni mielestä ko. kuvassa ”erotiikasta ei näy jälkeäkään”. Ehkä naiset eivät vain ymmärrä…

Vaan kuunnella tämä täytyy, kaikesta huolimatta. Sopivan kornin intron saattelemana käyntiin lähtee vanhakantainen perushevirokki, jota nykyisin varmaan kutsuttaisiin powermetalliksi. Vauhdikasta menoa, hyviä riffejä, Heavy metal kierrättää Rainbown Can’t happen hereä, etäisiä Iron Maiden -kaikuja havaittavissa I want youssa ja Lonelinessissa. On the highwayn alussa käyntiin pärähtää Peugeot tai joku semmoinen, se hymyilytti. Meno on loppuun asti kovaa, ei balladeja hidastamassa.

Mikäs tällä, välillä näin. Ranskalaisittain.

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s