Bluesshakers – I’m shakin’

Kasaritakatukkaa ja muuta tyylittömyyttäUhosin Ilkka Rantamäki -jorinani yhteydessä ottavani kuunteluun Bluesshakersin I’m shakin’ -lp:n vuodelta -87. Sen tein. Blues News kritisoi bändin nimen ja levyn sisällön suhdetta, silloiseen Blues News -tapaan kärkevästi. Mutta oikeutetusti. Meinaan, soulia tämä on. On mukana bluesvaikutteitakin; lähinnä siihen malliin kuin hardrock-yhtyeet bluesia tekevät. Tai Fleetwood Mac Albatrossillaan. Kuten kappaleet Dreamer, Hazy ja Only one. Threat me like that on kuin Blues Brothers esittämässä Spencer Davis Groupia ja Blues Brothers -kytkentä löytyy myös levyn ainoassa coverissa, Otis Reddingin Can’t turn you loosessa.

Vaan soulia tämä on. Hyvää soulia, vielä. Nimensä veroinen bändi, bluesinsekoittaja. Timo Turpeinen oli hyvä laulaja, joka turhaan kadotti itsensä iskelmähetteikköön. Kyvyt olisivat riittäneet vaikka mihin. I’m shakin’in soittajat olivat nuoria, tuntemattomia kolleja, mutta myöhemmin arvostettuja muusikoita kaikki: Ilkka Rantamäki, Leevi Leppänen, Pemo Ojala, Tapani Rinne ja Tommi Lindell. Nimilistaa katsoessa tulee mieleen niinkin ruma määre kuin ”muusikkomusa”. Vaan en semmoiseksi rupea tätä mainiota levyä haukkumaan, tästä voi digata kaltaiseni soittotaidoton tasamaan tallaajakin.

Viihdesoul, viihdeblues. Ne termit pyörivät päässäni. Vaikkei viihde mikään alentava ilmaisu olekaan. Tai sen ei pitäisi olla. Kuitenkin kaikki mikä ei liity elämän välittömään ylläpitoon, on viihdettä. Ruoka, lämpö, katto pään päällä, tieto huomisesta selviämisestä. Kaikki muu on viihdettä. I’m shakin’ on hyvää viihdettä ja loppujen lopuksi soul ei ole mitään muuta kuin kutumusaa. Ehkä tämä semmoisenakin toimii, mutta sitä en voi ukkomiehenä ja isänä enää tietää.

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s