Conquest – The harvest

Conquestin laulaja, nimestään huolimatta supisuomalainen Peter James Goodman on pitkän linjan hevimies, työn raskaan raataja. Miehen menneisyydestä löytyy paitsi Virtuocity, myös monia vähemmälle huomiolle jääneitä bändejä 80-luvulta lähtien, coverporukoita, muistaakseni jopa Metal Gods -niminen akustinen pubiorkesteri Marco Hietalan kanssa. Hietalan kaltaiseksi hevi-ikoniksi Goodman ei koskaan ole noussut, vaikka hän äänensä puolesta voisi olla Tarotin kakkoslaulaja.

Conquestilta ilmestyi reilu vuosi sitten The Harvest -niminen cd, jolle hieman myöhemmin räätälöitiin alkuperäisiä tyylikkäämmät kannet ja julkaistiin uudelleen. Tai ainakin yritettiin julkaista, eipä tuota ole tällä kannella myynnissä missään näkynyt. Sain kuitenkin herra kansitaiteilijalta promolevyn sillä ehdolla, että väännän siitä jonkinlaisen arvion.

Ja mikäs tätä on kuunnellessa, peruskauraa, 70-lukulaista heavyrokkia. Jytämusiikille on aina tilausta niin nuorison, kuin meidän keski-ikäistenkin parissa. Tämä on heviä, ei metallia. Se kaltaiselleni jäärälle sopii. Conquestin meininki on ilmavaa ja elävää, ei korvat tukkoon lyövää junttausta.  Jos The harvestia verrataan -yllätys yllätys- vaikka Tarotiin, niin Tarotin uudelleenlämmitys kasarilla julkaistusta The spell of ironista on uusiomuodossaan nimenomaan metallia. Tosin metallinakin uusioversio Spellistä on erittäin hyvä. Outoa. No, Marco laulaa Conquestin levyllä, Peter James on laulanut Tarotin levyllä. Piiri pieni pyörii.

Hevikliseitä oivallisesti välttelevän ja tyylikkään progressiivishenkisen kansivihkon sivuilta löytyy mm. sateenkaari. Rainbow on luonnollisesti se nimi, joka tämänkaltaisen hevirokin kohdalla pitää mainita. Rainbow, Dio ja Black Sabbath. Mikäs on mainitessa, ovathan ne kuitenkin alan parhaimmistoa ja niihin vertaamisen ei pitäisi harmittaa synkintäkään headbangeria.

The harvest käynnistyy nopealla rallilla Primitive. Red horizon jatkaa samalla mallilla ja ai että tuo perinteinen urkusoundi lämmittää mieltä. Touch of danger muistuttaa Rainbown poppiosastoa, myös Rock the roof of saa aikaan Rainbow-visioita. Wings of death ja Armageddon menevät myöhempien aikojen Sabbathiksi. Vanishing on pakollinen balladi ja Drifting in the dark on levyn leimallisimmin kasariraita. Night in the coldilla on ärsyttävä kitaraintro, jollainen löytyy nykyisin joka toisen suomi-iskelmätähtösen biisiltä. Vaan se taitaakin olla vähän niinkus bonusbiisi; ko. viisu löytyy alunperin Goodmanin 80-luvulla vaikuttaneen Pegasos -yhtyeen levyltä.

Ja ei voi mitään, Marco Hietala tähdittää levy hienoimman esityksen, nimibiisin. Komeaa on, komeaa. Komeaa ja jylhää. Ronnie James-vainaa voi olla ylpeä opetuslapsistaan.

The harvest on samaa kamaa kuin sen edeltäjä Worlds apart, vuodelta 1999. Mitä sitä turhaan toimivaa sapluunaa muuttamaan, samalta tämä musa kuulosti jo 70-luvulla. Maine ja raha nou nou, pääasia että jytää ja on vibaa puntissa.

The harvest sisältää aitoa heviä meille ikuisille pikkupojille. Tyttäreni kulki ohi, kun levyä kuuntelin ja kommentoi: ”Luulin että isi kuuntelee Hevisaurusta.” No joo. The harvestilla soittaa bändi. Ei solisti ja bändi, ei soolokitaristi ja bändi, vaan Bändi. Conquest on hyvä ja Peter James Goodman niin hyvä, että se nostaa bändin monen kaltaisensa yläpuolelle. Heti Tarotin oikealle puolelle.

(Ps: Kutakuinkin sama jorina julkaistiin taannoin Colossuksessa, mutta päivitin sen tännekin, kun innostuin levyä taas kuuntelemaan.)

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Conquest – The harvest

  1. Mikko sanoo:

    Kappas! En edes tiennyt, että Conquest on jälleen voimissaan ja ovat jopa saaneet levyn ulostettua. Worlds Apart on erittäin hyvä levy, josta liian harva tuntuu tietävän.

    • Mika sanoo:

      Joo, kyllä tämä The harvest on ollut jo yli vuoden saatavilla. Vanhoilla kansilla näyttää löytyvän levykaupoista (ainakin X:stä) edelleen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s