Ironcross – Too hot to rock

Kuten olen sanonut, kaikki haluamani levyt tulevat jossain vaiheessa vastaan. Jopa sellaiset, joita en edes halua. En oikein tiedä kumpaan joukkoon männäviikolla eteen tullut Ironcrossin Too hot to rock kuuluu. Klassikko se on joka tapauksessa. Jo pelkkä kansikuva saa jotkut vajoamaan lähes uskonnolliseen hurmioon. Tai näin ainakin tulkitsin työtoverini kommentin, kun hänelle levyä esittelin: ”Ziisus!”

Too hot to rock on kantaaottavaa musiikkia. Nimibiisi kertoo miten vaikeaa naispuolisella muusikolla on rockmaailmassa; se on pirullista, kun on liian kuuma. Ulkonäöstä päätellen Ironcrossin pojat varmasti ymmärtävät naisena olemisen vaikeudet. Bloodhungerissa otetaan kantaa vampyyrin julmaan elämään, Paradise of stars pureutuu Hollywood-tähtien kompleksiseen elämään. Kaikkein filosofisimmillaan ja lyyrisimmillään bändi lienee kappaleessaan Heartbreaker: ”Heart breaker he breaks all your hearts — Heart, heart, heart breaker, heart heart heart taker.” Moiseen syvällisyyteen ei Dylanit ja vastaavat pännänpyörittäjät pysty.

Niin. Pakko myöntää, että Too hot to rock ei sisimpäni ripseä räpäytä. Pari vuotta aiemmin ilmestynyt Steel warrior on paljon tehokkaampaa heavya. Tämä ei jytää eikä tämä ole riittävän radioystävällistä pärjätäkseen aikansa suosituimmille bändeille. Eikä solisti Tyrone ”Gona” Tougher pärjää kollegoilleen. Ilmeisesti bändi on viettänyt enemmän aikaa meikki- ja vaateostoksilla kuin treenikämpällä. Tough rock, just joo.

Ilmeisen vakavalla mielellä kaverit ovat kuitenkin aikanaan liikkeellä olleet, kaikki kunnia siitä. Tienraivaajia tarvitaan. Vaan kansi on komea ja levystä saa tehtyä blogimerkinnän. Se siis pysyy hyllyssäni ja tulen sitä ihastelemaan toivottavasti vielä vuosikymmeniä.

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Ironcross – Too hot to rock

  1. Mikko sanoo:

    Levy ei ehkä ole ihan niin hyvä kuin kannet (myös takakansi on mainio) antaisivat ymmärtää. Mutta klassikko joka tapauksessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s