Kotiteollisuus – Sotakoira II

Viikonlopun viettoon kaveriporukan kanssa korpeen. Olut, Nuijamaalta Lappeenrantaan (”tuossa asuu muuten Hongisto”), kulttuurikaupan levyosasto, sieltä Kotiteollisuuden Sotakoira II. Autoon, levy soimaan, mutkan kautta Kolmeen Lamppuun. Serkkupoika piruilee kuskin paikalta, että ”ikkuna auki ja junttimusa täysille”. Naurattaa. Jos sitä sen minttufernetin kuitenkin.

Lähtökohta Kotiteollisuuden uuden levyn ensikuuntelulle oli siis enemmän kuin otollinen. Kutakuinkin täydellinen. Ehkä siksi se ei kuulostanut hyvältä. Loistavat olosuhteet, mutta ajatukset jo tulevassa illanvietossa. Levy sai tuomion ja matkamusa vaihtui tutumpaan.

Vaan minä en anna periksi. Viikolla, omassa rauhassa, työmatkoilla soiden levy alkoi kuulostaa mainiolta. Vallan mainiolta. Tähän on tultu: Kotiteollisuuden levy vaatii enemmän kuin yhden kuuntelun kolahtaakseen. Varsinaiset progemiehet siinä meillä. No, on tässä coveroitu Haikaraa. Ei kaikkein ilmeisin valinta. Sitä ei ole myöskään Merja Rantamäen Jossain, joka toimii mainiosti. Reijo Kallion Yksinäinen voisi ilmeinen valinta ollakin, niin kotiteollisuusmainen kurjuuden ylistys se on. Ja toimii. Samoin Kadun lait.

On Sotakoira kakkosella muutakin kuin iskelmää. Juicen Zeppelin-jyristely Idoli, Psychoplasmaa, Lamaa, Appendixia, Kaaosta. Motelli Skronklea, lisää Juicea. Hyvin kulkee. Peitsamo ja Välikausitakkikin menee. Ainoastaan iskelmäosaston Haltin häät on pettymys. Lapsuuden suosikkikappaleita ja Kotiteollisuus vain lukee sen läpi. Harmi. Vaan se on pikkuvika, koska levy on toimiva kokonaisuus. Eikä ollenkaan vitsi, vaikka niin voi noista iskelmistä luulla.

Ensimmäinen Sotakoira oli kokoelma lauluja, suurimmaksi osaksi liiankin tuttuja sellaisia. Kakkonen on mietitty, harkittu taideteos. Se ei ole pelkkä coverlevy. Se on Kotiteollisuuden oma levy.

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s