Bruce Willis – If it don’t kill you, it just makes you stronger

Hyvä ystäväni antoi minulle kaveriporukkamme perinteisellä ulkoilu- ja reippailuretkellä Bruce Willisin levyn. Kyllä, hän on siitä huolimatta edelleen hyvä ystäväni. Tosin mieleeni tuli, että ehkä tämä oli vihje. Ei kai kukaan ystävälleen moista lahjoita… No, oli siinä nipussa monta muutakin levyä. Mm. Dionin mainio Bronx in blue ja The Firmin debyytti.

Vastenmielisyyteni Bruce Willisiä kohtaan juontaa juurensa Konnankoukkuja kahdelle -tv-sarjasta. Vieläkin puistattaa mokoma. Pääsin inhostani eroon vasta Pulp fiction- ja 12 apinaa -elokuvien ansiosta. Willisin vuonna -89 julkaisemasta levystä If it don’t kill you, it just makes you stronger minulla ei ollut mitään muistikuvaa. Tuli yllätyksenä, että tämä näyttelijä on levyttänyt bluesia ja soulia, laulaa ja soittaa huuliharppua. Ei hän ääneltään tosin järin mieleenpainuva ole, mutta elokuvarooleja on riittänyt silti. Pätevä huuliharppuilu lisää roimasti miehen bluesuskottavuutta.

Levy ei ole huono.  Se on kulkevaa, ammattitaitoista amerikanmeininkiä. Helppoa ja mukavaa kuunneltavaa, jalka vispaa väistämättä. Välillä meno lipsahtaa turhan viihteelliseksi (Save the last dance for me, Love makes the world go ’round ja hienosta nimestään huolimatta Blues for Mr. D), mutta ihan tehokasta sinistä sieluakin siltä löytyy; Here comes trouble again, Soul shake, Pep talk, Crazy mixed-up world. Taustakaartista löytyy muutamia tuttuja nimiä, kuten Johnny ja Edgar Winter, Robben Ford, Bobby King. Ja tietysti Demi Moore…

Toiselle bluesia laulavalle näyttelijälle -Teijo Elorannalle- Willis ei pärjää, mutta ehkä If it don’t kill youn kuuntelun jälkeen John McClanen toilailuihinkin voi suhtautua vakavammin. Vissiin pitää ostaa tohtori Housen blueslevy vielä, kun näiltä näyttelijöiltä tuntuu homma käyvän.

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s