Bob Log III

Jos joskus tuntuu, että mikään ei tunnu miltään, kannattaa tutustua Fat Possum -nimisen levy-yhtiön tuotoksiin. Fat Possum keräili Mississippin rannoilta vanhoja hampaattomia ja raajarikkoja bluesmiehiä ja kärräsi studioon. Tunnetuimmat heistä ovat nyt jo vainaat R.L. Burnside ja Junior Kimbrough sekä edelleen jollain tapaa porskuttava T-Model Ford. Muitakin kovia nimiä tallista löytyy/löytyi, mm. Charles Caldwell, Cedell Davis, Elmo Williams & Hezekiah Early, jopa Nathaniel Mayer ja itse suuri Solomon Burke. Nyttemmin kovaan suosioon noussut The Black Keys levytti myös Possumille. Lisäksi yhtiö on julkaissut vanhoja kenttä-äänityksiä esim. Fred McDowellilta ja Joe Callicotilta. Possumin kokoelmalevyn nimi Not the same old blues crap on hyvin kuvaava. Meinaan, jos blues on sinusta tylsää musiikkia, ota Fat Possum käsittelyysi. Saatat muuttaa mielesi.

Yksi erikoisimpia Possumin artisteja on Bob Log III. Tutustuin tähän kypärä päässään esiintyvään one mand bandiin vuoden 2003 julkaisulla Log bomb. Siltä löytyy räävittömästi nimettyjä kappaleita, kuten Drunk stripper, F-hole parade ja tietysti äijän suosikkidrinkistä kertova Boob scotch. Log bomb on bluesia. On se. Modernia bluesia, raakaa bluesia. Punkbluesia? Mitä lienee, vakuuttavaa kamaa kuitenkin. Nyt lomareissulta löytämäni Trike -lp (1999) on sitä samaa, ehkä hieman perinteisempää vääntöä. Ei helppoa, mutta ei myöskään liian obskyyria kamaa. Meitä miehiä tietysti naurattaa kovasti, että yhden kappaleen nimi on Clap your tits ja krediitteihin on merkitty ”tit clapping by Sex kittens, After hour angels”. Heh heh ja hah hah. Ihmeen tarkasti minäkin ko. biisiä kuuntelin kansitekstit selattuani. Kyllä sieltä jotain lätinää olin kuulevinani.

Niin. Räävitöntä on Bobin meininki. Räävitöntä, hillitöntä. Hauskaa ja samalla hieman pelottavaa. Ehkä enemmänkin kuin hieman. Soundtrackia suljetulle osastolle. Ankaraa slidekitarointia. Painavaa, alkukantaista rytmiä. Tanssimusiikkia. Musiikkia, joka tuntuu. Hyvältä tai pahalta, mitä välii. Tuntuu joka tapauksessa. Siitäkin huolimatta, että kypäräpäisen hullun hahmo lienee pelkkä rooli. Radion soittolistoilta ei Bob Log III löydy. Menisi aamukahvin juojalta latte väärään kurkkuun, jos Ass computer pärähtäisi Novalta soimaan.

Sellainen varoituksen sana Bob Log III:een ja Fat Possumin julkaisuihin yleensä vasta nyt tutustuville sanottakoon, että jos sinulle musiikissa tärkeintä on vire, time ja steriilit soundit, niin etsi jotain muuta kuunneltavaa.

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s