Heavya 80-luvulta, jälleen kerran

Koin sen taas. Ohikiitävän tunteen, että kasariheavykokoelmani on nyt riittävä. Ehdottomasti riittävä. Näillä mennään, näiden kanssa on elettävä. Näitä on tarpeeksi. Mutta mutta. Tiedän jo nyt, että kahden viikon päästä tuttu levottomuus valtaa mieleni. Lisää on saatava. Joillekin asioille ei vain mahda mitään.

Asiaan. Pikakatsaus menneen viikon hankintoihin, siis.

Hocculta – Warning game (1984): Yhdistä Klaus Meine ja Loudness, saat Hoccultan. Muodoltaan pätevää, biiseiltään keskinkertaista italialaista heavya.

Waysted – Completely wasted (1986): Melko mitäänsanomatonta junnausta, vaikka parhaimmillaan laulaja kuulostaa köyhän miehen Lemmyltä. Silti kokoelmalevyn parasta antia on syvällinen, ylväitä ajatuksia herättävä ja taiteellisesti korkeatasoinen kansikuva, vaikka pitkäpiippuisen äänenvaimentimella varustetun pistoolin symbolinen merkitys jää hieman hämäräksi. Ehkä Internetistä löytyy sopivilla hakusanoilla selvennystä asiaan.

Russ Ballard – Barnet dogs (1980): Hittimaakarin tehokasta ja radioystävällistä heavypoppia. Vallan mainiota ja rummunläiskettä lukuunottamatta komeasoundista kuunneltavaa. Iloinen yllätys.

Bullet – No mercy (1983): Tuijotettuani aikani tätä viiltävän kyynisesti naisen ylivertaiseen yhteiskunnalliseen ja perhepoliittiseen asemaan kantaa ottavaa feministishenkistä kansikuvaa, huomasin kuuntelevani ihan tehokasta vaikkakin hieman puuduttavaa mättöä, jota parantaa ajoittaiset slademaisuudet. Siveysvyöheviä, kuten eräs terminologian tarkasti tunteva musiikkimies Bulletin määritteli.

Suosittelen näitä levyjä kaikkein paatuneimmille kasariheavyn ystäville. Itse en tämän kuuntelusession jälkeen kuuntele ainakaan viikkoon mitään, mikä on levytetty toisen maailmansodan jälkeen.

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s