Wanna-Bees – Vacation

Näin jossain tv-ohjelmassa taannoin Wanna-Bees -yhtyeen videon On a vacation. Kappale ja Vacation -niminen lp ilmestyivät vuonna -89. Missä siihen aikaan voi nähdä kotimaisia rockvideoita, häh? Muistaako joku? Tuskin Hittimittarissa tämmöistä soitettiin? Muistan kuinka levyn tuottaja Miettinen selvitti ohjelmassa, että videota kuvattaessa hän huuteli bändille koko ajan ”muistakaa Monkees, muistakaa Monkees”. Ihmeellistä hyppimistä ja venkoilua se video olikin. Ihmisen muisti on perin kummallinen. En muista lasteni sosiaaliturvatunnuksia, mutta muistan mitä joku Miettinen sanoi telkkarissa joskus neljännesvuosisata sitten. Haloo?

No joo. Joka tapauksessa siitä lähtien, kun näin ko. videon, on mielessäni pyörinyt, että Wanna-Beesin levyjä pitää hommata. Ei tässä pitkään mennytkään, kun nyt alkuviikosta Fennican laarista löytyi sekä Vacation että Vegetable house time -lp:t. Vanha totuus on, että kaikki haluamasi levyt tulevat vastaan ennemmin tai myöhemmin. Jopa ne, joita et niin haluaisikaan. Odotusaika on joskus pitkä, mutta tässä iässä joku parikymmentä vuotta sinne tai tänne ei tunnu missään.

Vaan kyllä on hyvä poplevy tämä Vacation. Aivan loistavaa kitarapoppia/-räminää. Zombiesista Sex Pistolsin kautta Australiaan. Miten hitossa radiossa ei soi tämä? Kuitenkin iso osa soittolistakamasta on vanhaa, miksei välillä siis Wanna-Bees? Yleisradiostakin tulee aina vain sitä mitä sieltä on ennenkin tullut. Mitään järkeä. Maailma on täynnä ihan parasta musiikkia, mutta radiossa se ei soi ennen puoltayötä. Mikä tässä mättää? Etenkin Yleisradion pitäisi katsoa peiliin ja miettiä mitä se asetuksessa määrätty ”ottaa ohjelmistossa huomioon sivistys- ja tasa-arvonäkökohdat, tarjota mahdollisuus oppimiseen ja itsensä kehittämiseen” -liirumlaarum loppujenlopuksi tarkoittaa. Tarkoittaako se soittolistoja, iltapäivälehtiä ääneen lukevia läppää heittäviä juontajia ja kuuntelijoiden idioottimaisia puheluita suorassa lähetyksessä, häh? Ihan aluksi pitäisi antaa kaikille juontajille kenkää ja palkata niiden tilalle toimittajia.

Niin niin, asiaan. Tai johan minä sen sanoin. Hieno levy, hieno bändi. Vaikka levyn teema ei oikein näin koko viikon lomasairastelun jälkeen nauratakaan. Mutta jumaliste; tuon sisäpussissa olevan keskimmäisen kuvan keskimmäisen äijän on pakko olla Mick Box!

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Wanna-Bees – Vacation

  1. Anthony sanoo:

    Juu, kyllä se on Box, Arlandan lentoasemalla törmättiin Uriah Heepin kundeihin, itse olimme siis matkalla Sydneyyn .

  2. Kari Lankinen sanoo:

    Joo, on se Mick Box… ja koko silloinen (1989) Uriah Heep, muistaakseni Arlandassa matkalla keikalle Venäjälle.
    t: Lankinen / ex-Wanna-Bee

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s