Suzi Quatro

Onni potkaisi taas kerran syylingit jalassa, Niskan 50’s divarista löytyi Suzi Quatron debyyttialbumi vuodelta -74. Suzi on tiukka mimmi! Ja juu, ennen kuin kukaan ehtii epäilemään mitään, niin tunnustan: Ihastukseni Suzi Quatroa kohtaan ei ole pelkästään musiikillislähtöistä. Miten se voisikaan olla, olihan Suzi Joan Jettin ohella ensimmäisiä pienen pojan rekisteröimiä seksisymboleja 80-luvun alussa. Vaikken sitä silloin ehkä täysin tajunnutkaan. Joan Jett I love rock’n’rollin ansiosta ja Suzi siksi, että esitti tv-sarjassa Onnen päivät Fonzien tyttöystävää.

Kelpaa Suzia kuunnellakin. 70-luvulla tiukka kysymys kuului ”purkkaa vai jytää”. Suzi menee  purkkaosastolle, mutta sen verran rajusti siinä on jytä- ja rock’n’roll-elementtejä mukana, että saa armon tämmöisen Purple-Sabbath-Zeppelin -akselin kasvattaman hämynkin kuulovaurioituneissa korvissa. Eihän kukaan voi olla pitämättä 48 crashista tai Can the canista. Ei. Ei voi.

Tuon hittikaksikon lisäksi levyltä löytyy paljon muutakin hyvää. Kolme kelvollista coveria, I wanna be your man etunenässä. Moni miespuolinen kuulija hoilannee sanoja Suzin keralla kovinkin innokkaasti. En tunnusta. Shine my machine kelpaisi minkä tahansa jytäbändin repertuaariin ja orkesterin taiteellisempaa tai/eli kokeellisempaa puolta valotetaan kappaleilla Primitive love ja Skin tight skin. Muut biisit ovat mainion menevää rokinrenkutusta. Purkkaa tai jytää, mitä välii. Hyvä meno, happy rock’n’roll. Mitä sitä sen kummemmin analyseeraamaan.

Suzin ihanuutta ei tarvinne enää todistella, mutta naispuolisille lukijoille tiedoksi, että levyn kansikuvasta löytyy silmäniloa myös teille. Eikö tuossa hemaisevassa kaljaa kittaavassa ja toista kättään housujensa etumuksessa pitävässä turjakkeessa ole selkeästi jotain tuttua, eikö?

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Suzi Quatro

  1. Moi!

    Suzi Quatron debyyttialbumi on vuodelta -1973

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s