Hair

Heräteostos. Se se on jotain. ”Kaikkee säkin keräät.” Kommentti antikvariaatin sedältä. Tarkoitti Country Joe McDonaldin levyä vuodelta -78. Höh. Olisi tyytyväinen, kun joku hölmö vielä nykyaikana levyjä ostaa. Vaikka on Spotify. Onhan se, tyytyväinen. Kunhan heitti huulta.

Kasarilla, teininä, silloin sitä kuvitteli, että olisi ollut kivaa olla hippinä kuuskytluvulla. Hyvää musaa, vapaata seksiä, kiehtovia päihteitä. Woodstock oli niiiiiin kova leffa, tuli telkkarista. Siellä se Country Joekin heitti definitiivisen version Feel like I’m fixin’ to diesta. Kiva kuvitella, totuus oli karu. Eihän sitä silloin tajunnut, teininä. Takatukka piteni, musamaku psykedelisoitui. Laittomia päihteitä ei näillä leveysasteilla tosin kukaan olisi edes tunnistanut, seksi oli kaukainen kuvitelma. Vodkalime riitti kaikkiin tarpeisiin. Siinä sitä oli hippeyttä, talvipakkasella. ”Suurisilmäiset, helmiäiskoristeiset linnut murtavat hennon nokkansa lintulaudan talikönttiin.”

Vaan jos antikvariaatin levylaarissa on Hair -musikaali lp-formaatissa, niin ostaahan se täytyy. Vaikka wannabe-hippeys on jäänyt neljännesvuosisadan taakse, niin jotain niistä kuvitelmista on jäljellä. Richard Jessup ja Vesimiehen aikaan. Aquarius, Hare Krishna, Let the sunshine in. Hienoa musiikkia, idealististakin. Ehkä. En tainnut olla kovin trendikäs 80-luvullakaan, miksi olisin sitä nyt.

Jos sanon, että kansikuvalla ei ollut mitään merkitystä ostopäätöstä tehdessäni, niin uskotteko? Ei se mitään, en minäkään uskoisi.

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Huuhaa, Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s