Roger Glover ja Tangerine Dream

Kaikenlaista hämyä sitä tuleekin hankittua. Ja miksei tulisi, olenhan hämy. Olen ollut sitä pienestä pitäen, alkuvaiheessa toki tietämättäni.

Vuonna 1978 dinosaurukseksi tuomitun heavybändin ex-basistin tekemä proge-fuusiojazz-ambient-viihdemusiikkilevy ei varmaan nauttinut sen kummemmin myynti- kuin arvostelumenestystäkään. Luulen ma. Roger Glover kuitenkin sellaisen tuolloin julkaisi, levyn nimi on Elements.

Mikäs tällä, oikein viihdyttävä levy. Kun basisti tekee soololevyn, olettaa siltä kuulevansa bassosooloja, lisää bassosooloja ja vielä bassosooloja. Niitä ei Elementsiltä kuitenkaan löydy. Niiden sijaan löytyy musiikkia, joka meiksin vähäisellä tietotaidolla tämäntyyppisestä kamasta vertautuu lähinnä Pekka Pohjolaan ja Anssi Tikanmäkeen: Taidokasta, viihdyttävää, melodista ja humoristista ammattimusiikkia. Levystä tulee erittäin positiivinen fiilis, sen kuuntelu on helppoa ja mukavaa. Heviin ajatukset pomppasivat ainoastaan aivan alussa, joka tajunnanvirtamaisesti toi mieleeni Uriah Heepin hämyimmillään.

Elementsistä siirryin neljä-viisi vuotta taaksepäin ja Tangerine Dreamin Phaedraan. Tämä on sitten ihan sitä ihteään, ambientia. Niinkos tyyliin lokin ääntelyä sätkätyksen ja syntikoiden suhinan säestyksellä. Ja sellaisenaan erittäin hyvää, sikäli kuin ymmärrän. Mainiolta kuulostaa, se riittää. Levyltä löytyy kaksi biisiä, eli just niin paljon kuin tämmöiseltä levyltä pitää löytyä.

Phaedra on juuri sopivaa rentoutusmusiikkia perjantaille, raskaan työviikon päätteeksi. Tai olisi, jos mielessä ei kummittelisi punaviinipullo ja Elviksen Starparade. Parin tunnin päästä voinen aloittaa laatuajan.

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s