Vuosikatsaus 2011

Jokohan uskaltaisi tehdä koosteen tämän vuoden julkaisuista, jotka ovat hyllyyni päätyneet? Järkevämpää olisi tietysti tehdä lista vasta parin vuoden kuluttua, koska hankin vuoden 2011 levyjä vielä useita, jahka hinnat halpenevat. Mutta ei kai blogin kirjoittamisessa järkeä ole muutenkaan, joten annan mennä. Nämä tuotteet aiheuttivat ostoreaktion kutakuinkin välittömästi julkaisun jälkeen ja kutakuinkin täydellä hinnalla (tosin Mylo xyloton myyjää ei varsinaisesta voiton maksimoimisesta voi syyttää):

Agents & Vesa Haaja – ”Go go” -cd. Ei tämä oikein innostanut. Mutta niinhän minä sanoin Jorma Kääriäisenkin aloittaessa bändissä ja hyvä siitä loppujen lopuksi tuli.

Kaj Chydenius – Tule aurinko kaunis -cd. Oikein miellyttävä levy, laulelmamusiikki toimii aina välillä. Ei ole edes poliittinen, jos joku sitä pelkää. Hyvä ystäväni, jonka suosittelemana levyn hankin, vertasi tätä jopa Tauno Palon Kulkurin kannel -levyyn, mutta siinä oli vähän ylimääräistä hehkutusta mukana.

Coldplay – Mylo xyloto -cd. Hieman sattumankauppaa työtoverini ansiosta hyllyyni päätynyt. Pitäisi ottaa tehokkaampaan kuunteluun, mutta ihanhan tämä Coldplaylta kuulostaa.

Faarao Pirttikangas – Kuhmalahden Nubialaiset -cd. Yksi vuoden ehdottomasti kovimmista levyistä. Minkä tahansa vuoden.

Graveyard – Hisingen blues -lp. Tämänkin olen rääpinyt blogissani aiemmin, aivan loistava.

Jo’Buddy & Down Home King III – Jo’Buddy’s rockin’ 45 -7″. Samoin tämän, järkyttävän hyvää rock’n’rollia, on suorastaan kansalaisvelvollisuus hommata tämän duon levyt. Uskaltaisiko toivoa kokonaista pitkäsoittoa samaa kamaa.

Kotiteollisuus – s/t -cd. Alkuinnostuksen jälkeen pyörinyt soittimessa aika harvakseltaan. Mutta sekin aika tulee vielä, kausittain nämä meiksin diggailut menevät. Tämä kvartaali ei ollut Kotiteollisuuden kvartaali. Pitää se tosin se uusintapainoskin tästä -Kalevan miekka- vielä ostaa, vaikka aikas lailla moinen toiminta sylettääkin. Sitten kun sen hinta on alle kympin.

Michael Monroe – Sensory overdrive -lp. Tämä on jo joka paikassa taivaisiin kehuttu. Ei turhaan. Menee samaan kastiin kuin Graveyard, vaikka ei välttämättä tyylillisesti.

Nightwish – Imaginaerum -cd. No tämä nyt on aivan loistava. Kiitos.

Opeth – Heritage -cd. Vaativa paketti, pitää kuunnella vielä lisää ennen lopullista tuomiota. Hyvä se joka tapauksessa on, myöhemmin selviää onko loistava.

Sanktio – Synnin palkka -lp. Perus punkräminää, toimii aina.

Sielun Veljet – Nukkuva hirviö -7″. Sielun Veljet oli niiiiiin tärkeä bändi 80-luvun puolivälissä, että sen kuunteleminen nykyisin on vaikeaa. Tulee niin pahoja flashbackeja juuri niihin teinivuosiin, jolloin ihminen on kaikkein idioottimaisimmillaan. Tämä kuulostaa kuitenkin Alangon soolotuotannolta, ehkä niin on hyvä.

Silver Hawks – Twang on! -cd. Rautalankaosaston selkeä helmi, ymmärrykseni mukaan. Hyvän olon musiikkia.

V/A – Festival Music: Featuring aritsts from the Festival Music label -cd. Ai tämmöinenkin on? Taisi tipahtaa Colossuksen välistä. Pitänee kuunnella joskus.

Gillian Welch – The harrow & the harvest  -cd. Welchin pajalta ei ole huonoa ikinä tullut. Aivan loistava levy, jopa Revivalin tasoinen.

Ei noita paljoa ole. Vielä. Lisää tulee. Jos ei tule henkilökohtaista konkurssia ennen sitä.

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Vuosikatsaus 2011

  1. Mika sanoo:

    Ja kuten arvasin, niin viime vuoden julkaisuja on tullut hankituksi lisää. Jo nyt. Kärkeen hyökkää toisaalta odotetusti, toisaalta hieman yllättäen Bushin Kate ja 50 words for snow. Järkyttävän ihana ja hypnoottinen levy.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s