Faarao Pirttikangas ja Kuhmalahden Nubialaiset

Yhdistetään peräpohjalainen uskonnollinen kiihko, Tom Waitsilla ryyditetty savolainen kierous, neworleansilaiset hautajaiset, perinteinen suomalainen tanssilavatunnelma, blues ja gospel aina alkulähteiltään saakka, saadaan Faarao Pirttikangas ja Kuhmalahden Nubialaiset.

Kuhmalahden Nubialaiset on syvältä. Faarao ”Pekka” Pirttikangas tunkeutui juurille jo Cosmo Jones Beat Machinen kanssa, tosin niitä modernisoiden. Faaraona hän ja joukkionsa tekee musiikkia suomeksi. Suomeksi ja helpommin omaksuttavammin, entistä syvemmältä ruopaten. Jouhikolla ja haitarilla kuopaistaan Suomen kamaraa, puhaltimilla Amerikan, kilkuttimilla Afrikan.

Jos olisin kirjastossa töissä -ja minähän olen- niin Kuhmalahden Nubialaisten sijoittaminen oikeaan luokkaansa olisi haastavaa. Kyllä se kuuluu 78.89:ään, vaikka se varmaan sijoitetaan useimmissa paikoissa 78.8911:een. Sekään ei ole väärin, kuten ei ole 78.892:aan. Tai ihan vain selkeästi 78.

Faarao Pirttikangas on tehnyt ehkä vuoden levyn. Tämä sopii arkeen ja juhlaan, körttiseuroihin ja bakkanaaleihin. Kuhmalahden Nubialaiset on totta.

Advertisement

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Kirjasto, Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s