Graveyard – s/t

Innostuin Graveyardista tosissani Hisingen bluesin ansiosta. Nyt viimein tesmakoiduin ja ostin myös bändin debyytin vuodelta 2008. Sillä olen tämän nuhaisen viikonlopun fiilistellyt. Graveyard on juuri minun makuuni täsmäsuunnattua rokin renkutusta.

Kun Graveyardin kanssa samoilla apajilla saalistava, loistava, The Soundtrack of Our Lives on menneisyyden musiikkia, Graveyard on kaikessa hämyydessään tätä päivää, vaikka kuulostaa eiliseltä. Hämärä määritelmä, mutta semmoinen fiilis tästä tulee. Musiikissa on jotain oikeasti pelottavaa, jotain saatanallista. Samaan tapaan kuin Rollareilla Beggars banquetin ja Let it bleedin aikoihin. Graveyardin debyytin Viimeistä ehtoollista mukaeleva kansikuvakin vie ajatukset kohti ensinmainittua. Graveyard on pelottava, siinä missä maamiehensä Opeth on kylmä. Kumpikin määre on näissä tapauksissa kehu.

Graveyardin musiikki on raakaa, elävää, aggressiivista. Luonnollisen kuuloista. Se ei ole pelkkää rockia, se on rock’n’rollia. Hämyisyydestään huolimatta. Graveyardissa haisee aitous. Black Sabbath -vertailuilta ei voi välttyä, etenkin basso- ja rumputyöskentely tuo mieleen Sabbathin grooveimman materiaalin. Graveyard ei junnaa, se elää. Ruotsalaisuuden takia ajatukset kulkevat myös ns. scandinavian action rockin suuntaan, mutta Graveyard on liian hämy tullakseen niputetuksi samaan sakkiin Hellacoptersin, Hivesin, Flaming Sideburnsin ja vastaavien kanssa. Musiikillisesti The Soundtrack of Our Lives ja Graveyard ovat veljeksiä. Kainin ja Abelin tapaan, mutta kuitenkin.

Välillä pelottaa, että en enää jaksa innostua mistään uudesta. Onneksi silloin tulee aina joku Scars on Broadway tai Kings of Leon tai Nick Curran & the Lowlifes tai Graveyard joka muistuttaa, että hyvää musiikkia tehdään vuosikymmenestä toiseen.

Mainokset

Tietoja Mika

Keski-ikäinen teini-ikäinen, jota kiinnostaa jaaritella levyistä, kirjoista ja välillä muustakin tarpeellisesta.
Kategoria(t): Kuuntelemista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s